Inca un medicament important disparut din farmacii: Domnule Ministru, nu vă cerem nimic imposibil de realizat…

310
Situație disperată pentru mulți români din cauza dispariției unui medicament important din farmacii. Trileptal, medicament folosit în afecţiuni neurologice, în special pentru pacienţii care suferă de epilepsie, a fost retras de pe piaţă. Lipsa sa a fost notificată de mai mulţi pacienţi şi pe site-ul www.medicamentelipsa.ro, unde se menţionează că „pentru medicamentul Trileptal 300 mg, deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, compania Novartis Pharma GMBH, a notificat Agenţia Naţională a Medicamentului, în luna septembrie, referitor la încetarea comercializării medicamentului în România.”Medicamentul ar fi fost retras de pe piaţă din motive comerciale. Preţul cel mai mic din Europa i-a făcut pe producători să notifice retragerea din România pentru că nu le convine prețul.

Românii i-au scris ministrului Sănătății pentru a semnala situația cruntă prin care trec. Mai mult decât atât, au lansat și o petiție prin care doresc strângerea de semnături.

„Domnule Ministru,

Nu vă cerem nimic imposibil de realizat. Nu vă cerem nimic gratuit. Vă cerem să stați și să analizați bine situația din țară a pacienților dependenți de Trileptal. Puneți-vă un singur minut (și noi știm bine ce înseamnă un astfel de minut) în locul părinților ai căror copii au nevoie de acest medicament. Încercați măcar o oră să telefonați la un număr mare de farmacii și să vi sa spună „Nu avem medicamentul. A fost retras de pe piață”.

Puteți? Puteți să vă închipuiți ce e în sufletul nostru? Puteți să asistați la ceea ce se întâmplă și să ridicați din umăr? Noi nu putem să stăm și să nu facem nimic. Și vă promitem că o să strângem semnături, iar apoi o să vă treziți cu noi la ușa ministerului.

Nu fiți nepăsător cu acești copii! Puneți-vă în locul nostru un minut… un singur minut. Un minut urât… care poate fi frumos doar cu ajutorul unei singure pastile”, se arată în textul petiției.

LĂSAȚI UN MESAJ