Mesaj de ultim moment de la Cotroceni: Ce a transmis preşedintele Klaus Iohannis în Sâmbăta Mare

91

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, subliniind că „este important să înţelegem care sunt tradiţiile, valorile, aspiraţiile şi nevoile comunităţilor rome, pentru a identifica acele soluţii care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorităţii rome, prezervând, în acelaşi timp, identitatea lor culturală”, informează stiripesurse.ro.

„De Ziua Internaţională a Romilor, transmit gândurile mele bune cetăţenilor de etnie roma din ţara noastră! Ca în fiecare an, 8 aprilie constituie şi un prilej potrivit de a readuce în atenţia publică problemele cu care se confruntă una dintre cele mai numeroase minorităţi etnice din Europa, care este încă expusă diverselor forme de excludere socială şi de marginalizare. Este important să înţelegem care sunt tradiţiile, valorile, aspiraţiile şi nevoile comunităţilor rome, pentru a identifica acele soluţii care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorităţii rome, prezervând, în acelaşi timp, identitatea lor culturală”, precizează şeful statului în mesaj.

Iohannis spune că „în anul Centenarului României trebuie să evidenţiem contribuţia cetăţenilor de etnie roma la istoria şi diversitatea societăţii noastre”.

„Suntem, în aceeaşi măsură, datori să sprijinim această minoritate în rolul pe care îl joacă în consolidarea ţării noastre ca un spaţiu al coeziunii sociale şi al solidarităţii în jurul marilor proiecte naţionale, construite pe valorile toleranţei şi respectului reciproc”, încheie Klaus Iohannis mesajul.

LĂSAȚI UN MESAJ