Medicul Mihai Lucan, fiul său, Ciprian Lucan, şi directorul administrativ în cadrul Institutului Clinic de Urologie Cluj-Napoca, Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, vor fi cecetaţi sub control judiciar, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a celor trei.

Mihai Lucan, Ciprian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu au fost duşi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, în dosarul în care există suspiciuni că ar fi folosit bunurile Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în favoarea unei firme private.

În urma analizei probatoriului procurorilor, judecătorii de la Tribunalul Capitalei au dispus, vineri dimineaţa, cercetarea lor sub control judiciar, informează Mediafax.

Decizia este executorie, dar poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Tot sub control judiciar va fi cercetat penal, în acelaşi dosar, şi directorul economic în cadrul institutului, Rodica Sanda Baciu, măsură dispusă de anchetatori încă de joi seara.

Medicul Mihai Lucan, fiul său şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu au fost reţinuţi joi seara de procurorii DIICOT.

Surse judiciare au precizat că în urma impunerii măsurii, în timp ce se pregăteau să îi ducă în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, anchetatorii au găsit asupra medicului Mihai Luca suma de 5.000 de euro.

Medicul Mihai Lucan a ajuns, joi, la sediul DIICOT din Bucureşti, acesta fiind adus de la Cluj, după ce, în cursul zilei de miercuri, s-au făcut percheziţii la domiciliul lui.

DIICOT a informat că dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat constituit de către suspecţii Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajaţi ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei.

Ar fi fost folosite resursele financiare, materiale şi umane ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în beneficiul clinicii aparţinând SC LUKMED SRL. Mai mult, pacienţii operaţi în clinica privată ar fi avut cheltuieli de internare în ICUTR mult reduse faţă de tarifele de spitalizare stabilite anual de Institut.

De asemenea, clinica privată ar fi folosit un aparat medical performant al Institutului, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer. Conform DIICOT, în perioada 2007-2009, un număr de 159 de pacienţi au făcut obiectul unor proceduri medicale care au fost efectuate în cadrul SC LUKMED SRL cu ajutorul unei aparaturi medicale aparţinând Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, transferată fără titlu din incinta acestei instituţii în cea a SC LUKMED SRL, în condiţiile în care sumele necesare achiziţionării kit-urilor necesare utilizării acestuia au fost achitate de către Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, iar pacienţilor le-au fost percepută sume consistente de bani, cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

În aprilie, procurorii DIICOT Cluj au mai făcut percheziţii la sediul clinicii private Lukmed din Cluj-Napoca, controlată de familia Lucan, şi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj. Surse judiciare declarau atunci că procurorii au făcut percheziţiile într-un dosar care vizează modul în care mai mulţi pacienţi ar fi fost înregistraţi la ICUTR şi trataţi apoi la clinica privată.

sursa foto: Inquam Photo

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.