Mihaiela Cordoş Alexandru Cordoş

Mihaiela Cordoş, soţia senatorului clujean Alexandru Cordoş, a fost trimisă în judecată, iar pentru politicianul clujean şi fiica lui, Andreea, procurorii DNA au deschis un alt dosar.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de Mihaiela Cordoş cu măsura controlului judiciar. Ancheta DNA arată cum soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş îi ”mulgea” pe cei care aveau nevoie de locuri de muncă.

Mihaiela Cordoş, soţia senatorului clujean PSD Alexandru Cordoş, a fost trimisă în judecată. Alături de ea, procurorii DNA Cluj i-au mai trimis în judecată şi pe cei care au plătit mita soţiei senatorului pentru a se angaja.

Potrivit procurorilor, ”DĂNCILĂ DORINA şi OLARIU GHEORGHE, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată. DOLEANU VERONICA, KERESI RALUCA LAVINIA, MICLĂUŞ DORINA ROXANA, MOLDOVAN IOANA FELICIA, SABĂU ANGELA, SZEKELY ILINCA CODRUŢA, SUCIU EMILIA MARIANA, ŞUT ROXANA IOANA, UNGUREANU MARIANA, VIMAN VASILE, BARZ GABRIELA SIMONA, BIDIAN IRINA, CHIŞ MARIA, DUMA MARIA PERSIDA, LUPEA MARIANA, ROMAN DACIANA-MARIA, RUSU COSMINA LOREDANA, VLAS ADRIANA ATENA, SALANŢĂ GHEORGHE şi BĂRGĂOANU NONA ŞTEFANA, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. HARMATH CLAUDIA CRISTINA, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată”, arată procurorii DNA.

Conform aceloraşi informaţii, ”în intervalul 2013 — prezent, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, a pretins şi a primit direct sau prin intermediul inculpatei Harmath Claudia Cristina, de la persoanele mai sus menţionate, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 — 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, Cordoş Alexandru o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.”, arată procurorii DNA.

 

Coinculpaţii din Dosarul Cordoş au recunoscut vinovăţia

De asemenea, DNA anunţă că s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de senatorul Alexandru Cordoş, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată, şi faţă de Andreea Alexandra Cordoş, fiica sa, pentru infracţiunile de cumpărare de influenţă (3 infracţiuni), complicitate la cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă (3 infracţiuni).

Majoritatea celorlalţi inculpaţi au declarat că îşi recunosc vinovăţia. ”În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu formă de executare a acesteia, respectiv: — 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi o lună închisoare şi interzicerea, pe o durată de 1 an, începând de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, în cazul inculpatului Harmath Claudia Cristina; — 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 4 luni închisoare şi interzicerea, pe o durată de 1 an începând de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, în cazul inculpatului Olariu Gheorghe;— 2 ani şi o lună închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi o lună închisoare şi interzicerea, pe o durată de 1 an începând de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, în cazul inculpatei Dăncilă Dorina;— 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi o lună închisoare şi interzicerea, pe o durată de 1 an începând de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, în cazul inculpaţilor: Doleanu Veronica, Keresi Raluca Lavinia, Moldovan Ioana Felicia, Miclăuş Dorina Roxana, Sabău Angela, Szekely Ilinca Codruţa, Suciu Emilia Mariana, Şut Roxana Ioana, Ungureanu Mariana, Viman Vasile, Barz Gabriela Simona, Bidian Irina, Chiş Maria, Duma Maria Persida, Lupea Mariana, Roman Daciana-Maria, Rusu Cosmina Loredana, Vlas Adriana Atena şi Bărgăoanu Nona Ştefana. De asemenea, procurorii au propus, printre altele, şi prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile. Dosarul de urmărire penală privind pe cei 23 de inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Cluj”, arată DNA Cluj.

 

SRI a lucrat la Dosarul Cordoş

Gazeta de Cluj a arătat cum în acest dosar au fost implicaţi şi ofiţeri din cadrul SRI care i-au filat pe cei acuzaţi de cumpărare de influenţă. ”SRI ar fi avut un ofiţer acoperit angajat în Spitalul Judeţean Cluj, conform unor surse din sistem. El avea drept misiune să afle cum se ”cumpărau” posturile din cadrul instituţiei sanitare. Unul dintre colaboratorii SRI ar fi Dan Poltorac, şeful serviciului Resurse Umane din SCJU. Doar aşa a putut fi prinsă mai uşor Mihaiela Cordoş, nevasta senatorului PSD Alexandru Cordoş, care încerca să ia mită din toate părţile pentru funcţii la cele mai importante instituţii ale statului din judeţul Cluj. Şi i-a ieşit până când cei de la DNA au arestat-o… Procesul ei merge înainte, urmând ca în această vară să fie trimisă în judecată, conform surselor din ancheta DNA Cluj. Toţi cei 180 de oameni care s-au angajat la concurs aveau câte o pilă. Nimeni nu va scăpa de ancheta procurorilor care duce înspre conducerea Spitalului Judeţean”. Procurorii DNA recunosc că în cadrul anchetei au beneficiat de sprijin din partea SRI chiar în comunicatul de presă aferent cauzei. ”În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii”, se arată în comunicatul legat de Mihaiela Cordoş cei de la DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.