Avocatul clujean Sorin Militaru, implicat în afaceri de milioane de euro, va primi gratis de la Primăria Cluj-Napoca o parcelă de teren în suprafaţă de aproximativ 300 de mp în zona rezidenţială Grigorescu. În 2003, când a intrat în avocatură, Militaru a făcut o cerere de ajutor social de la administraţia locală. Însă, de atunci Militaru a scăpat de sărăcie, fiind cooptat în cadrul firmei imobiliare Taniro şi a fost reprezentantul lui Mihai Chezan, clujeanul care, sub girul unor politicieni clujeni, a dat tunul imobiliar Tower, de aproximativ 6 milioane de euro, şi a fugit din ţară. Printre vecinii lui Militaru se numără şi fostul patron Flip, omul de afaceri Liviu Florian, şi Mariana Berindei, fost procuror la Curtea de Conturi şi la Tribunalul Cluj.

 

Primăria clujeană este pusă să îi dea avocatului Sorin Militaru o parcelă de teren de aproximativ 300 de mp pentru ca el să îşi construiască o locuinţă personală. Schema este simplă. În baza Legii 15/2003, care asigură tinerilor un sprijin pentru edificarea unei locuinţe, Militaru a făcut o cerere la primărie în care a solicitat o parcelă de teren pe care o identificase ca fiind liberă de sarcini şi în proprietatea primăriei. După aceea el a dat administraţia locală în judecată şi a câştigat, astfel că, prin sentinţă judecătorească, avocatul clujean este îndreptăţit să primească terenul respectiv. În momentul de faţă, Sorin Militaru este implicat în afaceri pe cai mari şi a fost reprezentantul lui Mihai Chezan, unul dintre clujenii care, beneficiind de suportul unor politicieni locali, a dat un tun imobiliar de vreo 6 milioane de euro. Întrebat care a fost modalitatea prin care Militaru a găsit terenul respectiv, el a spus că l-a găsit pe net.

”Cererea respectivă a fost făcută în 2003, când aveam o vârstă care mă făcea eligibil pentru a fi beneficiarul acestei legi. Locaţia am găsit-o pe internet”, a declarat Militaru. De asemenea, întrebat dacă îl mai reprezintă pe Mihai Chezan, avocatul clujean a replicat că afaceristul ”face bine” şi că îl va mai reprezenta dacă va fi cazul.

Situaţia în care o persoană ”blindată” cu bani, în cazul de faţă, avocatul Sorin Militaru a ajuns să primească ajutor social de la stat este posibilă cu ajutorul legilor salvgardiste date de statul român. Practic, în 2004 Militaru a semnat cu Gheorghe Funar un contract pentru atribuirea unei parcele de teren. După aceea administraţia s-a schimbat şi nimeni nu a mai primit pământ de la municipalitatea clujeană în baza Legii sociale 15/2003. Astfel că avocatul a dat în judecată primăria clujeană şi, mulţumită serviciului juridic din cadrul primăriei, Militaru a câştigat.

 

Avocatul Militaru joc de glezne în imobiliare

Avocatul clujean Sorin Militaru a fost reprezentantul lui Mihai Chezan, clujeanul care, sub girul unor politicieni clujeni, a dat un tun imobiliar de aproximativ 6 milioane de euro şi a fugit din ţară. În momentul de faţă Chezan este căutat de procurorii DNA, însă fără prea mare succes.

Practic, Militarul l-a ajutat pe Chezan să înfiinţeze Chase Global Ltd. o societate off-shore din Republica Seychelles, cu sediul social în Seychelles, Victoria, Mahe, apartament 204 & 205, Victoria House, înregistrată în Republica Seychelles sub nr. 076958. În cadrul documentaţiei, Militaru apărea şi în calitate de asociat cesionar. Acest off-shore a apărut în încercarea de a “coafa” afacerea “Tower”, când în 2009 a fost dat publicităţii ştirea că la construcţia imobilelor s-au angajat două concerne, BELGRAVIA PROPERTIES AKTIENGESELLSCHAFT şi off-shore-ul CHASE GLOBAL LTD, asociate sub emblema unui SRL înfiinţat în urmă cu doi ani, SC STERLING INTERNATIONAL DEVELOPMENT SRL. Conform Monitorului Oficial, SC Sterling International Development era noua denumire a SC Tower Capital Acquisitions LLC. Asociaţii acestei societăţi, Dan Bărbos şi Aurelian Marius Mărginean, fiind parteneri de afaceri cu Chezan.

În momentul de faţă, avocatul Sorin Militaru face parte din echipa care administrează SC Taniro.

Această firmă s-a desprins în 2009 din LCS Imobiliar cu un capital de 19,1 milioane de lei în conturi. Firma a fost gestionată de Maria Stukenborg (32,92%), Breaz Carmen Loredana (30,05%), Sălăjan Crina Ioana (25,62%), fiind listată, până de curând pe Rasdaq.

Anul trecut, în cadrul societăţii s-a luat decizia înfiinţării unei firme în Germania, la care SC Taniro să participe cu 2,5 milioane de euro. ” Aprobarea înfiinţării unei societăţi, după cum urmează: – denumirea: Kooperation International, Vermögensverwaltungs – und Beratungsgesellschaft mbH sau orice altă denumire permisă de legislaţia germană în vigoare;- forma juridică: societate cu răspundere limitată (Gesellschaft mit beschränkter Haftung);-sediul: Germania, oraş Bremerhaven;- capitalul social: 2.500.000 Euro (două milioane cinci sute de mii euro);- asociaţii: TANIRO CAPITAL S.A., cu o participaţie de 2.475.000 Euro (două milioane patru sute şaptezeci şi cinci mii euro), reprezentând 99 % din capitalul social şi Dl. ROHLOFF KLAUS PETER KARL, cu o participaţie de 25.000 Euro (douăzeci şi cinci mii euro), reprezentând 1 % din capitalul social;- administratorul: Dl. ROHLOFF KLAUS PETER KARL.

 

mihai chezan

O parte din păpuşarii Tower trimişi în judecată

Artizanii Afacerii Tower au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru că au înşelat aproape 100 de clujeni. De asemenea, într-un proces civil, judecătorii clujeni au decis ca artizanul afacerii Tower să plătească opt milioane de lei în procesul de angajare a răspunderii patrimoniale deschis în cazul societăţii CLARK INTERNATIONAL, fosta firmă Tower. Însă, rămâne de văzut cum se va întâmpla acest lucru, pentru că Mihai Chezan nu mai este în România. În dosarul Tower, a fost stabilit un prejudiciu total efectiv de 5.044.042,17 euro şi 4.816.253,04 lei, cauzat prin acţiunile infracţionale ale inculpaţilor. În cauză au fost luate măsuri asigurătorii, constând în indisponibilizarea bunurilor imobile aflate în proprietatea suspecţilor Chezan Mihai Dumitru şi SC Clark International SRL Cluj Napoca, prin instituirea sechestrului. Bunurile sechestrate au fost evaluate la valorile totale de circa 275.000 euro (bunurile inculpatului Chezan Mihai Dumitru), respectiv 1.500.000 euro (bunurile inculpatei persoană juridică).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.