Mina Ghizela, noua atractie de la Salina Turda

1755

Turiștii care vizitează Salina Turda au de acum un nou punct de atracție, Mina Ghizela.

Accesul turiștilor în mina Ghizela se va face prin achitarea unui tarif suplimentar biletului de intrare, în grupuri de maxim 15 persoane însoțite de ghid. Accesul în mina Ghizela se face exclusiv pe scări.

Mina Ghizela a fost deschisă în 1857 și urma să fie o mină similară minei Rudolf însă s-au executat doar lucrările pregătitoare, lucrarea fiind abandonată. In 1992 la deschiderea minei pentru tratament a fost extinsă sala octogonală.

Turiștii vor putea vedea făgașe tăiate în sare pentru delimitarea brazdelor, modul de amplasare a penelor cu care brazdele erau detașate din masivul de sare, organizarea abatajului pentru o amplasare optimă a tăietorilor de sare în mină și vor primi informații privind modul de deschidere a unei mine de tip trapezoidal.

Pentru perioada verii Salina Turda poate fi vizitată în intervalul orar 9.00-19.00, cu ultima intrare la ora 18.00. Tariful de intrare în Salina Turda este de 20 de lei pentru adulți, 12 lei pentru pensionari și 10 lei pentru copii (peste 3 ani)/elevi/studenți.

Creșterea numărului de turişti vine pe fondul unei intense promovări a Salinei Turda ca fiind o spectaculoasă destinaţie turistică pentru o minivacanţă şi a multor alte publicaţii naţionale care descriu Salina Turda ca fiind principala atracţie turistică din România, dar figurează şi pe lista de obiective de vizitat a publicaţiilor internaţionale care nu au ezitat să o numească „o ispravă a ingineriei”, „cel mai frumos loc subteran din lume” sau „parcul balnear al Transilvaniei”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ