Ministrul de externe al Ungariei vrea să îmbunătățească legăturile de transport dintre România și Ungaria

150

Cu o nouă autostradă şi cu un tren de mare viteză, conexiunile de transport dintre România şi Ungaria se vor putea îmbogăţi, potrivit ministrului afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó.

Oraşe precum Timişoara, Arad sau Lugoj sunt legate deja prin autostradă cu Budapesta.  În curând vor urma Deva, Sibiu, Cluj şi Târgu Mureş.

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat ieri la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă că doreşte să îmbunătăţească legăturile dintre Ungaria și Transilvania. Astfel se vizează construcţia unei noi autostrăzi spre Oradea şi care se continuă cu A3 spre Cluj dar şi o cale ferată rapidă spre partea de vest a României.

„O ştire bună este că până în anul 2020 vom dubla numărul conexiunilor prin autostrăzi dintre Ungaria şi România, acum avem una, vom avea două. Acesta nu este o situaţie demnă de mândrie a noastră, dar sperăm că dintre cele 10 puncte de frontieră provizorii două să le avem puncte de trecere oficiale în viitor. în Europa, infrastructura de transport se dezvoltă mai ales pe căile ferate. Considerăm că proiectul unui tren de mare viteză care să lege Budapesta prin Cluj de Bucureşti trebuie să fie o prioritate. Deci, probabil, într-o primă fază se va realiza conectarea Budapestei cu Clujul, şi într-o a doua etapă cele două capitale să fie legate printr-un tren de mare viteză”, a spus Szijjarto, potrivit monitorulcj.ro

1 COMENTARIU

  1. E cu bătaie lungă efortul D-lui ministru ungar: „doreşte să îmbunătăţească legăturile dintre Ungaria și Transilvania”. Nu de comerțul cu România îl doare pe el, ci e vizat Ardealul, pe care îl vor luat în primire cu o infrastructură puternică. Ăștia își construiesc cu pași mărunți o țară mutilând România.

LĂSAȚI UN MESAJ