Ministrul Justiției dă explicații azi vizavi de raportul GRECO

44

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, într-o postare pe Facebook, participarea la plenul de joi al Senatului, la „Ora Ministrului”, după o propunere făcută de către PNL, pentru a da explicaţii cu privire la raportul GRECO.

„Mâine, 3.05.2018, la orele 12.00, la invitaţia PNL, voi participa la „Ora Guvernului” pentru a răspunde la întrebările referitoare la Raportul GRECO! În acest sens, pe data de 25.04.2018, la orele 13.01, am primit invitaţia, confirmând participarea în aceeaşi zi, la orele 17.07!”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că liberalii solicită demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei „din mai multe motive”.

„În primul rând pentru faptul că a iniţiat, chiar dacă nu direct ci pe sub masă, prin trio-ul anti-justiţie Şerban Nicolae-Florin Iordache-Eugen Nicolicea, nişte proiecte legislative care s-au dovedit până acum neconstituţionale, care ne-au creat probleme uriaşe pe plan internaţional şi care au pus sub semnul îndoielii independenţa în România. Avem şi un motiv foarte concret. De asemenea, demersul lamentabil de revocare a procurorului-şef al DNA şi lipsa de fundament în demersul pe care l-a făcut îl indică ca un candidat cert pentru a-şi da demisia şi a părăsi acest guvern”, a afirmat Orban.

La rândul său, deputatul PNL, Ioan Cupşa, a anunţat că PNL va depune peste două săptămâni o moţiune simplă prin care liberalii vor cere demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei.

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, a publicat miercuri un raport despre România în care îşi exprimă „profunda îngrijorare” faţă de anumite aspecte ale reformelor sitemului de justiţie adoptate de Parlamentul de la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ