Ministrul Meleșcanu dă cu praf în ochi: tren de mare viteză Budapesta – Cluj Napoca – București

144

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a anunțat într-o conferință că se lucrează la proiectul unui tren de mare viteză Budapesta – Cluj Napoca – București, în situația în care infrastructura feroviară din România este dezastroasă permițând viteze de câteva zeci de kilometri/oră pe majoritatea sectoarelor de cale ferată.

Anunțul făcut de Meleșcanu a fost făcut în cadrul unei conferințe comune cu omologul său ungar, Peter Szijjarto.

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a participat la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, la București.

Teodor Meleșcanu a spus că întâlnirea cu Szijjarto a fost una „destinată domeniilor bilaterale și unor domenii internaționale”. „Principala concluzie este dorința sinceră a ambelor părți de a dezvolta și de a consolida relația dintre România și Ungaria”, a spus ministrul român de Externe.

Meleșcanu a spus că a fost subliniată, în cadrul discuțiilor, importanța relațiilor economice între Ungaria și România. „Domnul ministru (…) mi-a spus de mai multe ori că România este cea de-a doua piață de export după Germania pentru produsele ungare. Am vorbit despre faptul că avem o moștenire foarte bogată cu existența unei minorități maghiare în Române și a unei minorități românești în Ungaria”, a punctat șeful diplomației române.