Ministrul Turismului: România este în etapa de pre-infrigement

78

România este în etapa de pre-infrigement pe partea de servicii turistice și până la finele anului trebuie să elaboreze un nou pachet legislativ, dar va veni cu el până la 1 septembrie, a declarat, la Antena 3, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

„Suntem în pre-infrigement pe partea de garantare a pachetelor serviciilor turistice. Teoretic și practic până la sfârșitul anului trebuie să venim cu un pachet nou legislativ pe această zonă. Nu o să venim până la sfârșitul anului, o să venim până la 1 septembrie. Deja nu mai dă nimeni țepe, pentru că am intrat destul de mult în ei”, a spus Dobre.

Acesta a adăugat că a declanșat și o acțiune de verificare a unităților de cazare și agențiilor de turism online și dacă nu au licențe, va fi suspendată licența site-ului.

„Acum o să venim cu o acțiune. Am început cu județul Constanța și o să luăm orice înseamnă unitate de cazare și tot ce înseamnă agenție de turism care sunt în sistemul electronic și vom face analiza să vedem dacă au licențe. Nu au licență, dacă sunt pe sistem online, suspendăm licența site-ului, ne permite legea. Doi la mână: anunțăm și o să facem public tot ce înseamnă compania respectivă care vinde pachete de servicii turistice și unități de cazare pe județul Constanța, cu nume și prenume, ca măcar să știe lumea și discutăm mai departe cu instituțiile statului”, a mai spus Titus Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ