Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj au continuat cercetările descoperind discuţii telefonice între Cristian Mureşan( patronul CRIDOV) şi un angajat al Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA, Ioan Sabadîş ( directorul general adjunct al DPJ Cluj), din care reiese că angajatul instituţiei de stat îi alegea funizorii de parapeţi şi nu numai. Atât Cridov cât şi Directia de Poduri judetene  CLUJ SA au câştigat prin asociere o licitaţie cu de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la drumul Răchiţele-Ic Ponor. Însă pe lângă colaborarea profesională, Sabadîş îi obţinea oferte speciale lui Mureşan. În schimb, Mureşan, aflat sub talpa angajatului DPJ Cluj asculta cu sfinţenie cum să procedeze ca lucrarea să iasă aparent ca la carte.

 

Continuăm de această dată prin publicarea unui ordin de şantier cu privire la înlocuirea anumitor materiale, la cererea lui Sabadîş, pentru realizarea lucrărilor la Ic Ponor. Preţul iniţial  contractului de lucrări  fost de 34,415,777.78 lei  TVA de  6,538,997.78 lei. Total 40,954,775.55 lei. În  contractul iniţial acostamentele trebuiau făcute din beton. Betoanele au fost expertizate de un expert din Iaşi, de  două ori. Cu rezultate diferite total.

 

CRIDOV şi  DPJ Cluj

Am decis să publicăm câteva pagini dintr-o dispoziţie de şantier. Este vorba de partea cu acostamentele şi  partea  cu valoarea lucrărilor. În document(cea de-a doua expertiză) se precizează că betoanele de care se vorbeşte nu  trebuie demolate ci se vor acoperi cu un mortar special. Din surse  sigure ştim că în prezent se fac lucrări de aşa natură.

Ce nu sta in picioare din punctul de vedere al  unui beneficiar cu grija  de bani:

  • -betonul este mai  rezistent decât stratul de piatra. Deci se reduce calitatea lucrărilor.
  • -betonul este mai  scump decât piatra   cu emulsie. Deci preţul trebuia să scadă.
  • -s-a licitat ceva şi se face ce vrea muşchiul constructorului. Fără o nouă licitaţie.
  • -este un interval foarte scurt între  adjudecarea licitaţiei şi schimbarea tipului de lucrări.

 

Cine semnează ordinul de şantier

Încă în vizorul DNA, dar protejat pe o funcţie mai modestă la Consiliul Judeţean Cluj, fostul director al RAADPP Cluj, Mircea Avram este cel care şi-a pus parafa pe acest ordin de şantier.

Din nefericire, aceste este doar un alt exemplu prin care Avram demonstrează că interesele sale erau altele decât supravegherea unei lucrări de calitate la Răchiţele Ic Ponor.

Cum era de aşteptat, Mircea Avram a fost chemat deja o dată(cel puţin) la DNA să dea cu subsemnatul pentru jaful de la Răchiţele-Ic Ponor.

Consiliul Judeţean Cluj a atras de la Uniunea Europeana  pentru finalizarea lucrărilor la drumul turistic Răchiţele-Ic-Ponor peste 31 de milioane de lei. Proiectul vizează modernizarea drumului judeţean pe o lungime totală de 20,5 km, care va asigura accesul la coridorul de transport naţional DN1 şi implicit accesul către zona turistică Prislop – Ic Ponor. În vară, procurorii DNA au început urmărirea penală “in rem” în cadrul contractului drumului Răchiţele-IC Ponor. În 2008, Consiliul Judeţean Cluj încheia un contract cu finanţare europeană privind modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele-Prislop- Ic Ponor, traseu cu o lungime de 20,5 kilometri, contribuţia UE fiind de 43 de milioane de lei, iar termenul de execuţie era de 18 luni.

Valoarea totală a proiectului se ridica la suma de 75,8 milioane de lei. În iulie 2009 s-a încheiat contractul de lucrări, contract care a fost câştigat de către Asocierea SC MBS Group SRL-SC Alfa Rom SRL-Nemzetkozi Betonut Kft Ungaria. Lucrările de execuţie s-au desfăşurat în perioada august 2009-noiembrie 2012, însă nu au fost finalizate. MBS Group aparţine fostului consilier local PDL din Turda Gabriel Silagy.

După desfiinţarea RAADPP, Mircea Avram a rămas la cabinetul preşedintelui Marius Mânzat si încasa şi salariul de manager de proiect pentru Răchiţele Ic Ponor. În fiţuica sa online (dacă o vede cineva), nu a reuşit să aducă dezvăluiri despre proiect ci doar să puncteze ce deja era evident din numeroasele comunicate de presă: toate sunt bune şi frumoase, lucrările la Ic Ponor sunt aproape gata şi totul merge ca pe roate.

Însă despre cum s-au realizat lucrarile şi pe baza căror combinaţi între Cridov şi Sabadîş, cu binecuvântarea parafată a sa, Mircea Avram nu discută.

Gigi_Page_1 Gigi_Page_2 Gigi_Page_3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.