Mita, poliţia şi judecătoarele ce nu ştiu parca la Huedin

1607

A fost odată ca-n poveşti un şef la Circulaţie…Ca să vă dăm mai multe detalii vă spunem că acest crai avea competenţă doar pe 20 de km. Însă cum nu-şi încăpea în piele de capabil, omul se folosea de funcţie şi în timpul liber, şi în afara razei sale de acţiune. Par exemple – cum zic francezii, pe acest crai aveau mulţi oameni boală şi uneori, când treceau pe sub balconul casei sale de pe strada Caragiale îl claxonau.

Aşa că omul legii s-a apucat de dat amenzi, în lipsă, anumitor persoane pe care el le bănuia că nu îl lasă să-şi mănânce ceafa de porc, liniştit, la ceas de seară.

Stresul la care a fost supus respectivul şef la Circulaţie i-a luat minţile. Vrăbiuţele spun că în luna septembrie, într-o zi frumoasă cu soare, protagonistul nostru s-a dus la Huedin, unde s-a revoltat de modul în care judecătoarele şi-au parcat maşinile. Comicul de-abia acum începe. Turbat, acesta le-a convocat pe respectivele femei să iasă din sălile de judecată pentru a da socoteală. Le-a pus să îşi mute maşinile ameninţându-le cu amenzi, în caz contrar.

Vă mai dăm un indiciu…poate vă prindeţi de cine vorbim… Oare ce căuta acolo poliţistul când competenţa lui se opreşte la Căpuş? De fapt ce competenţă…că dacă ne uităm la ce notă a obţinut la concurs, atunci când a visat că ajunge şeful serviciului rutier, deducem că şi un cursant la şcoala de şoferi ştie mai multă legislaţie.

Povestea nu se opreşte aici. Aventurier din fire, poliţistul l-ar fi dus pe un alt agent la Sălaj, sub pretextul că şi cel din urmă ar lucra la Rutieră şi s-ar fi apucat să oprească ad-hoc şoferi, ca să facă bani de o franzelă. La un moment dat, unul dintre cei doi ar fi luat o sumă de banii de la un ţigan ce încălcase legea şi fusese oprit în trafic. Ţiganul a ajuns acasă, s-a sfătuit cu piranda lui, iar femeia i-a spus că nu acceptă ca hoţul să fure tot de la hoţ şi au pus la care un plan de şantaj.

Astfel că omul s-a dus la un anumit şef de IPJ Cluj, i-a povestit toată întâmplarea şi şi-a cerut mita înapoi. Specialiştii noştri de la Circulaţie au recunoscut superiorului cele enunţate de ţigănaşi și i-au returnat banii…însă cu dobândă..că aşa a cerut rromul.

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare…

2 COMENTARII

  1. Se stie foarte bine cine este acest „sef” numai ca la capitolul meserie era pe dinafara numai papagalul era de el.Nu a stiut altceva numai bani si iarasi bani si sa ii papagaliceasca pe colegii sai la sefi care pana la urma erau sanctionati,iar acesta prin spate radea de ei.Halal politist pe post de papagal ambulant.A sperat in continuare ca daca va iesi la pensie isi va aranja un post cald la o institutie din orasul Huedin,dar nu a fost asa intru-cat nu avea studiile necesare,venind altul din urma care avea facultatea drept si licenta asa ca steaua acestui individ a picat brusc in neant.

  2. Este bodyguard-ul sefului de institutie, „nasul” noului sef de ruTiera de la judet, maIson si el….au chefuit la Valea Draganului, nu ?

LĂSAȚI UN MESAJ