Mobilizare exemplară pentru cele două adolescente implicate în accidentul de pe DN1. În continuare sunt aşteptaţi donatori la Centrele de Transfuzii

223

Tragicul accident de pe DN1 din localitatea Poieni, in care doua persoane şi-au pierdut viata, iar alte doua eleve au ajuns in stare grava la spital a declanşat o situaţie disperata din cauza lipsei de sange.

Desi a fost o mobilizare exemplara, fiind vorba de un numar foarte mare de donatori medicii continuă să faca apeluri repetate pentru a veni cat mai multe persoane să doneze deoarece centrele de transfuzii din vestul ţării nu mai au sange grupa A2.

„E o colegă de liceu și a fost foarte greu să nu vreau să vin. Mă gândesc dacă aș fi fost în situația ei, aș fi vrut să vină cât mai multă lume”, spune un adolescent.

„Câțiva colegi de clasă mi-au spus că au văzut materialul despre accident și ne-am mobilizat, de fapt, mai mulți să venim să ajutăm și noi familia respectivă”, a completat o elevă.

Elevele Colegiului Naţional „Emanuel Gojdu” din Oradea înca se află intr-o stare foarte grava, fiind internate la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Cluj-Napoca. Miruna si Andra au fost grav ranite dupa ce masina in care se aflau, condusa de catre tatăl Andradei a fost implicata in cumpitul accident de pe DN1.

„Despre una dintre ele, pot să vă spun că este în comă, este cu un Glasgow 3, este în afara resurselor neurochirurgicale și în consecință este un prognostic rezervat. Cealaltă în prezent este internată în terapie intensivă și este detubată, este trează”, a declarat Monica Costin, director de îngrijiri la Spitalul Județean Cluj-Napoca, potrivit monitorulcj.ro.

Cazul a fost atat de bine mediatizat, încat zeci de persoane s-au mobilizat si s-au prezentat la Centrele de Transfuzie pentru a dona sange.

„Din păcate, criza este cam pe partea de vest a ţării, poate chiar la nivel naţional. Şi Clujul a aşteptat ca grupe anume să sosească de la Oradea încă de săptămâna trecută. Este păcat că lumea reacţionează doar în momente de genul acesta”, susţine dr. Ligia Burtă, coordonatorul Centrului de Transfuzii Sanguine Oradea.

Toate persoanele cu vasta cuprinsa intre 18-60 ani, cu o greutate de peste 50 kg sunt rugate sa ajute la salvarea celor doua adolescente prin donare de sange.

LĂSAȚI UN MESAJ