Modificări în justiție după OUG 13

133

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au avut o discuţie luni dimineaţă, a anunţat şeful Guvernului, prezent la deschiderea Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

Potrivit lui Grindeanu, discuţia a vizat unele modificări legislative pe care ministrul Justiţiei trebuie să le pregătească pentru a fi trimise în Parlament.

„Pe de o parte, să vină cu o serie de măsuri pentru transpunerea deciziilor CCR în Codul Penal şi, pe de altă parte, legat de situaţia din penitenciare. Exista decizii date în urmă cu un an şi jumătate care nu sunt transpuse în legislaţie. (…) Se lucrează, se va veni în perioada următoare cu un proiect care va fi depus în Parlament. Strict pe deciziile CCR”, a declarat Grindeanu.

Premierul a vorbit şi despre evaluarea făcută de ministrul Justiţiei şefilor de parchete, care l-a nemulţumit şi pe Liviu Dragnea. Tudorel Toader ar putea să dea explicaţii liderilor coaliţiei pentru că nu a iniţiat revocarea şefei DNA şi a procurorului general. „Dacă se va dori, nu cred că domnul ministru are o problemă să explice”, a precizat Grindeanu. Premierul a mai susţinut nevoia evaluării parchetelor. „Am înţeles de la domnul ministru că sunt 10 ani de când Parchetul General, DIICOT, DNA nu au fost evaluate”, a mai spus premierul, potrivit stiripesurse.ro.

Foto: Mediafax