Mort după ce a încasat un pumn de la un vecin. Victima repara o conductă la subsolul blocului

933

Un bărbat în vârstă de 72 de ani din Dej a murit miercuri, 19 iulie, la Clinica de Neurochirugie din Cluj-Napoca după ce vineri,14 iulie, a încasat un pumn de la un vecin, chiar în subsolul blocului unde locuia. Acesta încerca să repare o conductă şi vecinul, băut, l-a atacat, dându-i un singur pumn şi trimiţându-l direct la spital. Acolo, după o agonie de cinci zile, victima a decedat, în ciuda efortului disperat al medicilor de a-l salva.

 

Distrusă de durere, Lucreţia Bucin, sora decedatului s-a  prezentat joi, 20 iulie, la I.M.L. Cluj, pentru a ridica trupul neînsufleţit al lui Valer Baiaş, bărbatul de 72 de ani decedat cu o zi în urmă la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca. Aceasta ne-a povestit şi împrejurările în care s-a petrecut teribila agresiune asupra fratelui său, un om cumsecade şi onorabil, care o viaţă a muncit pe post de operator chimist la o firmă din Dej.

Povesteşte aceasta: „Fratele meu era foarte priceput la majoritatea lucrărilor ce trebuia efectuate într-o gospodărie şi vineri acesta a fost solicitat să repare o ţeavă de la subsolul blocului unde locuia. Respectuos, s-a prezentat la vecinul care deţinea cheile şi apoi, după ce le-a obţinut s-a apucat de lucru. Nu au trecut însă decât vreo câteva minute că acelaşi individ a venit la el, teribil de supărat şi s-a răstit la el, întrebându-l cine i-a dat permisiunea să intre, aşa, de capul său, la subsolul blocului. Apoi i-a ars un pumn şi fratele meu, în cădere, a dat cu capul de dunga uşii, pierzându-şi imediat cunoştinţa. A ajuns până la urmă la Clinica de Neurochirurgie din Cluj, unde a decedat după cinci zile de chinuri groaznice. După câte am înţeles, făptaşul este cercetat acum, în libertate, pentru lovituri cauzatoare de moarte”.

Femeia este rugată să mai aştepte câteva ore deoarece, conform legii cadavrul nu poate fi autopsiat decât după 24 de ore de la momentul morţii, aşa că femeia, însoţită de soţul său, se retrage pentru a se întoarce mai târziu, după ce autopsia va fi gata.

”La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 13:50, poliţia a fost sesizată cu privire la comiterea unei agresiuni pe raza municipiului Dej. La data de 20 iulie a.c., am fost anunţaţi, de către unitatea medicală că, bărbatul, în vârstă de 72 de ani, victima a agresiunii, a decedat. În cauză, cercetările sunt continuate de către Parchet”, a declarat pentru Gazeta de Cluj, ag. şef. adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.