Moțiune contra ministrului Justiției votată azi

90

Tudorel Toader e acuzat prin moţiunea depusă în Parlament: „PSD stăpânul justiției?! Chiar așa…” , că ar căuta să-şi subordoneze justiţia.

Parlamentarii PNL şi USR sunt nemulţumiţi că propunerile de modificare a legilor justiţiei îl exclud pe preşedinte din procesul de numire a procurorilor şefi. Iar Inspecţia judiciară ar trece din subordinea CSM în cea a Ministerului Justiţiei.

Cristina Trăilă, deputat PNL: „Pachetul de propuneri pentru modificarea legilor justiţiei în forma prezentată de ministerul Justiţiei este o greşeală uriasă şi reprezintă un abuz. Demnitatea, domnule profesor şi domnule ministru, nu e negociabilă, funcţiile sunt temporare, faceţi un pas înapoi şi întoarceţi-vă la catedră.”

Ion Stelian, deputat USR: „Ministrul justiţiei în loc să apere justiţia se face servitorul intereselor lui Liviu Dragnea, ale PSD, ale politicienilor cercetaţi sau judecaţi pentru corupţie.”

Tudorel Toader: „L-am trimis a treia oară la CSM să dea aviz pe această ultimă formă. Aşteptăm până la sfârşit de septembrie când CSM ne-a anunţat că va trimite avizul. Am deplina convingere în justeţea şi nevoia de reformare, de modificare. Legile justiţiei sunt din 2004. Legile trebuie aduse în actualitate”

În apărarea ministrului Justiţiei au sărit parlamentarii puterii.

Florin Iordache, deputat PSD: „Se vede că sunteţi într-o criză de idei şi încercaţi să ocupaţi timpul cu teme false.”

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei va fi votată azi de plenul Camerei Deputaţilor, conform Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ