Muşcat de un câine uriaş, fără lesă, în timp ce-şi apăra bischonul. Stăpânul câinelui agresiv: „Ştii cine sunt eu”?

1435

Dl. Nicu este un cetăţean al cartierului Gheorgheni, în vârstă de 56 de ani, care marţea trecută îşi plimba căţelul, rasa „bichon frise”, pe spaţiul verde din faţa Clinicii „Interservisan”, la intersecţia bulevardului Titulescu cu strada Liviu Rebreanu.

Povesteşte, bărbatul, în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj: „Era ora 18.30 şi mă plimbam cu căţelul, ţinându-l în lesă. La un moment dat a năvălit peste el un câine uriaş – nici nu ştiu crei rase îi aparţine – cu o greutate de vreo 40 de kilograme. L-a „capsat” imediat pe căţelul meu şi – dacă nu interveneam, cu preţul unei muşcături încasate la deget – îl făcea chiar acolo fâşii. Practic, am fost muşcat când i-am băgat câinelui uriaş mâna în gură, ca să-l scot pe al meu dintre colţii săi. Apoi, aşa cum era normal, înnebunit de supărare şi nervi, l-am făcut dobitoc şi inconştient pe stăpân, care-l lăsase să zburde liber, fără botniţă”… Acesta mărturiseşte în continuare că în loc să-şi ceară scuze, stăpânul câinelui atacator  – având toate caracteristicile parvenitului „cu funcţie” – i-a reproşat limbajul şi, la venirea echipajului Secţiei 3 de Poliţie, care-l cunoştea, a ţinut să sublinieze acest lucru. Iar poliţiştii – mărturiseşte dl. Nicu – notau cu zel apelativele sale, dictate acestora de stăpânul câinelui uriaş, ignorând să consemneze înseşi datele problemei: împrejurările în care a avut loc agresiunea asupra căţelului său. „Mă tot rugase să nu sun la 112, iar după ce poliţia  s-a prezentat la faţa locului a sunat pe cineva, o doamnă, care a adus rapid actele câinelui. Însă atitudinea lui faţă de mine a fost inacceptabilă – m-a întrebat mereu dacă ştiu cine e domnia sa. Poliţiştii ştiau însă cu cine am de-a face – cum v-am mai relatat – dar n-au vrut să-mi spună, deocamdată, numele lui. Însă, nu-i nimic, tot o să-l aflu când ajung la secţie cu certificatul şi fac plângere împotriva acestui ins”, adaugă dl. Nicu. În continuare – arată bărbatul – după ce şi-a pus căţelul în siguranţă s-a prezentat la Clinica de Boli Infecţioase, unde, pentru degetul muşcat, medicii au început să-i administreze un tratament antirabic, în cinci şedinţe, cu durata de o lună. Între timp dl. Nicu este poftit în cabinetul de consultaţii şi se întoarce, rapid, cu un certificat medico-legal, în care i-au fost recomandate între opt şi nouă zile de îngrijiri medicale. Adaugă acesta: „Este uluitor cum animalele de companie împrumută, până la identificare, caracterul stăpânului – şi de această dată chiar veterinarul meu a remarcat aspectul respectiv, lucru pe care-l ştiam şi eu, de mai demult. Dar, deocamdată, până nu depun plângere pe numele respectivului, nu ştiu decât ce am constatat cu propriii mei ochi şi urechi: este un ins arogant, aşa că sunt hotărât să merg mai departe, plus că în locul meu putea fi rănit un copil. Dar sunt, totuşi, fericit că bichonul meu a scăpat cu viaţă – „marcat” însă serios, neputând mânca la această oră decât cu mare greutate –  iar după spusele medicului veterinar, a scăpat cu viaţă numai datorită blănii sale mari – care a atenuat întrucâtva muşcătura”…

„În legătură cu acest caz este înregistrat dosar penal conform OUG  55/ 2002, art 12, pentru neluarea măsurilor în vederea împiedicării atacului canin”, au declarat, pentru Gazeta de Cluj, reprezentanţii I.P.J.Cluj.