NASA anunta planetele ce pot sustine viata extratestra

100

Noile observaţii au fost făcute după două studii de amploare, detaliate astăzi în cadrul unei conferinţe la Washington.

Sonda Cassini a descoperit o abundenţă de molecule de hidrogen în pene de apă, ce se ridică din suprafaţa ca de gheaţă a satelitului Enceladus. A şasea cea mai mare lună a planetei Saturn este o ”lume” învelită în gheaţă, ce deţine un ocean dedesubt. cercetătorii cred că hidrogenul provine dintr-o reacţio hidrotermală între oceanul satelitului şi nucleul său pietros.

 

Dacă acesta este cazul, metanul chimic esenţial ar putea s-ar putea forma în ocean, de asemenea, scrie mediafax.ro.

Cercetătorii din cadrul NASA au anunţat că deţin noi dovezi despre două locuri în afara Pământului care ar putea susţine dezvoltarea vieţii: luna lui Jupiter, numită Europa, şi una dintre lunile planetei Saturn, numită Enceladus.

În ceea ce priveşte potenţialul locuibil, Enceladus are în special aproape toate ingredientele-cheie pentru viaţa aşa cum o ştim, potrivit cercetătorilor de la NASA.

 

 NASA are noi dovezi că două luni ale planetelor Jupiter şi Saturn ar putea conţine condiţii optime pentru dezvoltarea vieţii.

NASA a făcut anunțul mileniului joi seara! Agenția spațială a dezvăluit că există viață extraterestră în sistemul nostru solar.

Enceladus, unul dintre sateliții planetei Saturn, ar putea să întrețină forme de viață extraterestră. Declarațiile sunt făcute în cadrul unei conferințe de presă ce are loc la această oră.

În februarie, agenţia spaţială a anunţat într-o conferinţă asemănătoare descoperirea a şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, denumit Trappist-1.

LĂSAȚI UN MESAJ