Negocieri între Dragnea și Iohannis! Lovitură pentru SIE – pe cine ar vrea Președintele director

547

Este din ce în ce mai clar că zilele lui Sorin Grindeanu în fruntea Guvernului sunt numărate. Liviu Dragnea a decis că acesta trebuie să plece și președintele PSD i-a găsit deja și un înlocuitor în persoana ministrului de Interne Carmen Dan. Deși numele nu este încă bătut în cuie din cauza șușotelilor din partid, liderul social democraților insistă ca protejata lui să ocupe scaunul care va fi lăsat lider de Grindeanu.

În acest context, Dragnea negociază intens cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier. Se pare că de la Cotroceni s-ar cere la schimb șefia SIE, adică Parlamentul cu majoritatea formată din PSD și ALDE să accepte propunerea șefului statului, scrie bugetul.ro.

Dan Andronic susține că printre numele vehiculate să preia conducerea SIE ar fi Dan Mihalache, fostul șef al cancelariei prezidențiale și actual ambasador la Londra, Mircea Geoană , fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu și senatorul Ben Oni Ardelean. Ultimele două nume de pe listă sunt adăugate doar pentru a face știrea mai interesantă, întrucât  nu au fost luate în calcul pentru nicio funcție.

Andronic spune că favorit pentru preluarea SIE ar fi Dan Mihalache, în care președintele are deplină încredere. Serviciul de Informații Externe ar încasa o lovitură năucitoarea prin numirea lui Mihalache, în condițiile în care cei de la SIE au fost acuzați (pe surse) că ar fi dat drumul la pozele în care fostul șef al cancelariei prezidențiale dormea pe un scaun în timpul unei întâlniri oficiale din Serbia.

Și totuși această variantă aruncată pe piața media ar putea fi și una care să încingă spiritele jurnaliștilor pro Iohannis, care i-au făcut multe procese de intenție președintelui când l-a numit pe Mihalache șef al cancelariei prezidențiale și i-au dedicat editoriale întregi în care au solicitat destituirea acestuia.

Citește mai mult pe bugetul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ