Negocierile PSD-UDMR sunt în impas

71

Discuțiile dintre liderii PSD și cei ai UDMR privind votarea moțiunii de cenzură au fost întrerupte astăzi. Grupul UDMR din Camera Deputaților este în ședință pentru a decide pașii de urmat după înghețarea negocierilor.

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, marţi dimineaţa, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie, potrivit News.ro.

Deputaţii din cele trei comisii au aşteptat aproape o oră începerea şedinţei în care trebuia să dea raport propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale, care prevede scăderea pragului pentru folosirea limbilor minorităţilor în administraţie.

„Şedinţa celor trei comisii programată pentru astăzi nu va mai avea loc. Preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea”, este mesajul pe care membrii Comisiei juridice l-au primit de la deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat că Eugen Nicolicea a anunțat suspendarea ședinței prin sms.

„Se comunică în ultima vreme doar prin sms, nu prin procedurile normale parlamentare”, a adăugat Marton Arpad.

Este puțin probabil ca proiectul să ajungă azi în plen, în condițiile în care nu a mai fost dezbătut în Comisia Juridică și nu are avizul acesteia.

La Senat, proiectele depuse de UDMR au fost scoase de pe ordinea de zi. Legea prin care 15 martie devine oficial zi de sărbătoare a comunităţii maghiare din România nu va mai fi votată astăzi în plen. Actul normativ a fost adoptat ieri în regim de urgenţă de comisiile de specialitate din Camera Superioară.

Schimbările s-au făcut în doar câteva minute, după ce negocierile dintre PSD-ALDE și UDMR au intrat în impas.

1 COMENTARIU

  1. udmr prin vocea lui hunor a mintit ca au fost doar „discutii” cu psd si nu negocieri.
    Dar se vede ca au transat la sange votul lor pentru psd.
    udmr ramane o organizatie mafioto nazista pe teritoriul Romaniei iar grindeanu si tariceanu trebuie inpuscati.

LĂSAȚI UN MESAJ