Nicula. I-a spart cu o scrumieră nasul unui consătean care n-a acceptat să cumpere lemne furate din propria pădure!

109

Un tânăr în vârstă de 18 ani, nu prea dus la mănăstire, din localitatea gherleană Nicula a elaborat un întreg plan de răzbunare împotriva unui consătean în vârstă de 46 de ani. Totul pentru că respectivul – culmea! – a îndrăznit să nu cumpere de la el lemne furate chiar din pădurea sa. Şi, în ciuda faptului că evenimentul avusese loc în urmă cu câteva luni, tânărul şi-a dus la îndeplinire planul vineri, 28 iulie: văzându-l în birtul satului pe cumpărătorul pierdut, i-a aplicat acestuia  o lovitură în nas, cu scrumiera – şi dus a fost. Acum poliţia îl cercetează pe băiat – pentru  alte boacăne – dar şi pentru loviri şi alte violenţe.


Ioan Pop, un brutar din localitatea Nicula este, hotărât lucru, un ghinionist. După ce l-a cruţat pe un tânăr-problemă din sat care-i furase lemne din propria-i pădure, vrând pe deasupra să-i şi vândă lemnele respective, vinovatul s-a răzbunat pe el vinerea trecută, la birt, considerând că a rămas în pagubă. Povesteşte Ioan Pop, la uşa cabinetului de consultaţii al I.M.L. Cluj, purtând un plasture la nas: „Mă aflam la o bere când Daniel – care e mai tânăr decât fiul meu – a năvălit peste mine şi mi-a urlat în faţă că-i datorez bani. Apoi, a luat scrumiera de pe masă şi mi-a trântit-o în nas, după care şi-a luat tălpăşiţa, cum procedează de fiecare dată când loveşte pe cineva. E binecunoscut în sat pentru această meteahnă, dar până acum nu i-a venit nimeni de hac. Imediat după incident am chemat poliţia şi ambulanţa şi am ajuns la Spitalul Municipal Gherla, unde mi s-a acordat primul ajutor. Acum am venit la I.M.L. Cluj ca să-mi scot certificat medico-legal fiindcă sunt hotărât să merg împotriva lui până la capăt”. După ce l-au consultat, medicii legişti i-au eliberat bărbatului un certificat provizoriu în care i-au recomandat nouă zile de îngrijiri medicale, urmând ca în cazul în rezultatele examenului de specialitate o vor cere aceştia să i le suplimenteze, desigur dacă se confirmă diagnosticul de fractură de piramidă nazală.

“La data de 28 iulie a.c, Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla, a fost sesizată, prin apel 112, de un bărbat de 46 de ani, despre faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 19:00, în timp ce se afla în pe terasa unui local public din localitatea Nicula, a fost victima unei agresiuni. În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, ag. şef adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ