“Noaptea Muzeelor”, la Muzeul ”Octavian Goga” din Ciucea, cu spectacolul Cenaclului “Steaua fără nume” al Şcolii de Arte Cluj!

128

Consiliul Judeţean Cluj, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj şi Muzeul Memorial „Octavian Goga” organizează sîmbătă, 20 mai, 2017, ora 19.00, la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, cea de-a treisprezecea ediţie a evenimentului artistic intitulat „Noaptea Muzeelor”, sărbătoare a industriilor culturale şi creative din Europa. Evenimentul va cuprinde spectacolul de muzică şi poezie al Cenaclului artistic „Steaua fără nume” al Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, coordonat de poetul şi jurnalistul Sorin Grecu. În ambianţa mirifică a Muzeului Memorial „Octavian Goga” de la Ciucea vor evolua: Eugenia Corpodean-Ciceu – interpretă de muzică populară; Alexandru Mânzat – tenor; Ioan-Pavel Azap – scriitor, critic de film; Gabriel Cojocaru – poet, Sandu Cătinean – poet; Ionel Federiga – poet; Tudor Bărbos – interpret vocal şi poet.

Tot în cadrul „Nopții Muzeelor” la Castelul de la Ciucea, poeta Minerva Chira își va prezenta volumul de poezie  „Drumul pe sub pământ duce în cer?”, prefaţat de criticul literar Alexandru Cistelecan. Pe parcursul evenimentului vor putea fi vizitate expozițiile permanente ale muzeului: expoziția memorială dedicată vieții și operei poetului Octavian Goga din Castel, expoziția etnografică din “Casa Albă” și expoziția memorială dedicată poetului maghiar Ady Endre aflată în Casa “Ady Endre” și la parterul Castelului, expoziția temporară „Icoana”, expoziție de icoane pe sticlă și lemn din colecțiile  Muzeului Memorial „Octavian Goga”.

Noaptea Muzeelor” este un act cultural de anvergură, iniţiat în urmă cu treisprezece ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. Totodată “Noaptea Muzeelor” este şi un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional, aflat acum la a 13-a ediţie. Cu acest prilej, peste 3.000 mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene, inclusiv din România, își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte, iar milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi, însoțiți de prieteni și familii.

Aşadar, iubitorii de cultură sînt aşteptaţi în număr cît mai mare la Ciucea, sîmbătă 20 mai, 2017, ora 19.00, la “Noaptea Muzeelor” !