Noii miniștri la Apărare și Economie au depus jurământul la Palatul Cotroceni

46

Mihai Fifor și Gheorghe Șimon au depus la Palatul Cotroceni, jurământul și au devenit noii miniștri la Apărare, respectiv Economie, în urma unei scurte ceremonii.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funţie a noilor miniştri de la Apărare şi Economie, Mihai Fifor, respectiv Gheorghe Şimon. Ceremonia de depunere a jurământului este programată pentru ora 15:00 la Palatul Cotroceni.

Liviu Dragnea confirmat informațiile apărute anterior printr-o ironie: „Așa cum ați aflat dinaintea noastră…”, le-a spus el jurnaliștilor, afirmând că decizia numirii a fost luată de comun acord cu prim-ministrul.

„Este un om responsabil”, a continuat el, adăugând că în timp ce Fifor a condus portofoliul Economiei a lucrat îndeaproape cu Ministerul Apărării.

Totodată, Gheorghe Șimon a fost propus ca ministru al Economiei. Despre acesta, Dragnea a spus că „Gheorghe Șimon are o experiență foarte mare în economie, are o activitate veche în PSD și o experiență în economia reală. Este inginer, are toate argumentele pentru a fi un bun ministru”.

Dragnea a mai spus că l-a sunat luni seară pe președintele Klaus Iohannis, împreună cu premierul Mihai Tudose, pentru a-l anunța care sunt propunerile PSD la ministerele Apărării și Economiei.

„Președintele, de principiu, a agreat aceste propuneri. Aseară nu a avut o reacție de respingere. A spus aseară că trebuie să se închidă rapid situația”, a întărit Dragnea.

Președintele PSD a mai anunțat că Adrian Țuțuianu nu va rămâne președintele comisiei de control a SRI, în locul lui urmând să fie numit Claudiu Manda.

LĂSAȚI UN MESAJ