Nou scandal pe eliberarea deținuților

126

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat marți că peste 700 de deținuți au fost eliberați din peniteciare pentru condițiile improprii, în ultima lună, de la intrarea în vigoare a „recursului compensatoriu” .

„În vederea informării corecte a opiniei publice, referitor la situația numerică actualizată a persoanelor condamnate care au fost puse în libertate ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea 169/2017, transmitem: în perioada 19 octombrie – 19 noiembrie, din unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost puse în libertate, la termen, 701 persoane”, arată ANP într-un comunicat.

De partea cealaltă, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor acuză că ANP dezinformează, avansând o altă cifră a eliberaților.

„ANP dezinformează. 1588 de deținuți eliberați de la aplicarea grațierii mascate. Cifre exacte: 701 liberati la termen si 887 (de care ANP uita) liberati conditionat. Toti au beneficiat de recursul compensatoriu”, susține Federația într-un comunicat.

În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. Alţi 3.349 de deţinuţi au obţinut dreptul de a solicita eliberare condiţionată, anunța ministrul Justiției Tudorel Toader.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ