Noul ministru al Economiei are casă și teren în Cluj

292

Deputatul PSD Gheorghe Simon (57 ani) va fi cel de-al patrulea ministru PSD al economiei din acest an, dupa Mihai Fifor, Mihai Tudose si Alexandru Petrescu. Chiar daca este implicat in viata politica de mult timp, fiind vicepresedintele PSD Maramures din 2010 si la al doilea mandat de deputat, Gheorghe Simon este mai putin cunoscut la nivel national. A fost timp de 20 de ani consilier local si judetean. Reamintim ca Simon va prelua portofoliul de la Economie in locul lui Fifor care a fost propus de coalitia PSD- ALDE pentru functia de ministru al apararii, scrie hotnews.ro.

Ca deputat nu s-a remarcat in vreun fel prin luari de cuvant sau prin initiative legislative legate de zona economica. In actuala legislatura a fost cosemnatar a patru initiative legislative, din care una vizeaza zona fiscala, restul fiind de interes social sau cultural. La fel si in primul sau mandat. Cele mai multe dintre cele 35 de intiative legislative semnate in perioada 2012-2014 vizeaza domenii care nu au legatura cu zonele de care se ocupa Ministerul Economiei.

Potrivit CV-ului sau, Gheorghe Simon este inginer si a lucrat in administratia locala foarte multi ani. In perioada 1992- 2000 a fost consilier local in Viseu de Sus, iar in perioada 2000 -2012 a fost consilier judetean in Maramures. In zona privata a lucrat foarte putin timp, in perioada 2008-2012 fiind director general al SC Angred SRL, Baia Mare. Aceasta firma se afla din 2012 in procedura de faliment.

Potrivit declaratiei de avere, detine doua terenuri in intravilan, unul de 300 mp obtinut in 1987, din care 250 mp de la CAP, iar 50 prin cumparare, si unul in Cluj Napoca de 633 mp, cumparat in 2017. Mai detine doua case, una de 120 mp in Viseu de Sus construita in 1987, si una de 260 mp in Cluj Napoca, achizitionata in 2017. Bunurile sunt detinute impreuna cu sotia sa, Mariana Simon, care este judecator in Viseu de Sus.

1 COMENTARIU

  1. Pare lemn tipul, dar ca unul care a lucrat în sectorul privat foarte puțin, trebuie să recunosc că s-a propășit dpv material! Pesemne politica e mai bănoasă decît munca cinstită. Va dudui economia românească, precum firma pe care a administrat-o, desigur.

LĂSAȚI UN MESAJ