• Poate ne întrebăm de multe ori de unde funcționarii publici sunt așa înstăriți. A dezvolta afaceri de succes nu este deloc ușor, însă mai ușor este să apelezi la ”scurtături”. Așa reușesc și unii funcționari ai Primăriei Cluj-Napoca să își facă averi din salariile amărâte de bugetari.

  • Monica Dîrjan este inspector la Direcția Economică la Primăria Cluj-Napoca și am prins-o cu mâța-n sac. Aceasta s-a dovedit că are afaceri necurate cu nimeni altul decât Costică Pocol, ”stăpânul” peste Piața Mărăști, cunoscut pentru afacerile sale ilegale.

 

Monica Dîrjan, blatul lui Costică Pocol

Se pare că funcționarii Primăriei Cluj-Napoca reușesc pe orice cale să-și înmulțească averea. Venitul anual încasat de Monica Dîrjan este de 20.653 lei, iar a soțului, Mircea Dîrjan, de 41.560 lei, se pare că nu este suficient. Astfel că, Monica Dîrjan a intrat în afaceri cu Costică Pocol, despre care știm că tot ce se construiește de mâna lui Pocol nu are niciun fel de aviz sau autorizație necesară.

Se pare că Monica Dîrjan, angajata Primăriei deține în Piața Mărăști, pe domeniul public, o gheretă de înghețată – Ruby Icecream SRL. Deși administrator la Ruby Icecream figurează Cuțitar Preda, el este doar un mijlocitor pus de Dîrjan, pentru a-și masca identitatea și de a-i ține spatele lui Pocol.

Dar ce să faci cu ghereta de înghețată atunci dacă nu ai curent? Te conectezi la curentul Pieței Mărăști. Deși interpus la Ruby Icecream SRL este Cuțitar Preda, Monica Dîrjan este cea care a venit cu ștampila și a făcut contractul pentru conectarea la curent.

Ghereta nu are niciun fel de autorizație, iar pentru a-i lua un punct de vedere și domnului Cuțitar Preda, acesta a fost contactat telefonic de către reporterul Gazeta de Cluj. Întrebat de unde are avizul de amplasare a gheretei de înghețată, deoarece aceasta se află pe domeniul public, pe drumul care face legătura dintre Piața Mărăști și Calea Dorobanților, răspunsul domnului Cuțitar a fost cât se poate de simplu și la subiect: ”Ce vă interesează? Altă treabă nu aveți? Nu vă privește ce am eu și ce nu”.

În continuare, tot în Piața Mărăști, lângă ghereta de înghețată, Monica Dîrjan deține, fără autorizație, un spațiu comercial cu țigări electronice – Țigareta de Cluj. Contractul de subînchiriere de la firma cu țigări, e tot de la Ruby Icecream SRL, deși ei nu au drept de proprietate.

Prin urmare, Dîrjan și-a făcut contract și ea patronează Ruby Icecream SRL, deci practic Cuțitar Preda nu are de fapt niciun drept, ci este doar un interpus al firmei pe care Dîrjan o deține.

 

Salariul modest, averea mai mare

După cum se poate vedea și în declarația de avere a Monicăi Dîrjan, din salariul modest, de bugetar, aceasta își permite inexplicabil să dețină terenuri, bunuri mobile și imobile. În declarația de avere a acesteia, nu figurează nicăieri că ar deține aceste firme din incinta Pieței Mărăști, ci în schimb se arată că deține trei terenuri, unul în Cluj-Napoca (teren intravilan) și două în comuna Dăbaca (un teren intravilan și altul agricol). Totodată, aceasta deține trei clădiri situate în județul Cluj, două case de locuit și un spațiu comercial/de producție în comuna Dăbaca. Ca și bunuri mobile, Monica Dîrjan deține trei autoturisme, un Skoda Octavia, un Suyuki Vitara,și un BMW, un buldoexcavator, un tractor U650.aceste firme din incinta Pieței Mărăști.

 

Monica Dîrjan neagă cu vehemență

Angajata Primăriei, Monica Dîrjan, a fost contactată telefonic de către reporterul Gazeta de Cluj și a fost întrebată dacă deține o gheretă de înghețată și un spațiu comercial de țigări electronice în incinta Pieței Mărăști. Aceasta însă, neagă vehement aceste afirmații și susține una și bună: că nu are nicio legătură cu niciuna dintre aceste firme.

Monica Dîrjan: ”Nu e adevărat. Cine v-a dat informația aceasta? Am mai auzit poveștile acestea și m-a mai întrebat cineva și din Primărie, dar nici vorbă de așa ceva. Uitați-vă pe firmele alea, să vedeți cine le administrează. Eu atâta că o cunosc pe doamna aia, dar nimic mai mult, nu am nicio legătură. Credeți-mă pe cuvânt!”.

Reporter: Îl cunoașteți pe Cuțitar Preda? Pentru că el administrează Ruby Icecream din Piața Mărăști.

Monica Dîrjan: ”Nu, nu știu despre cine vorbiți. Și cine v-a dat informațiile? Nu înțeleg cine, ce urmărește și de ce vrea cineva să mă hărțuiască”.

Deci, Monica Dîrjan susține că nu îl cunoaște pe Cuțitar Preda, deși, contactat și el telefonic în urmă cu două săptămâni, reporterul Gazeta de Cluj a cerut să vorbească cu doamna Monica Dîrjan. Cuțitar Preda nu a negat faptul că nu o cunoaște pe dânsa, ci a spus că ”Nu se poate. Doamna nu este disponibilă momentan”.

tigari electronice piata marasti

Dîrjan, obișnuită cu ilegalitățile

În 2013, Monica Dîrjan, angajata la Primăria Cluj-Napoca în funcție de inspector, și-a extins o construcție de pe strada General Traian Moșoiu și pe trotuar, iar în paralel a fost amenajat un alt trotuar. Pentru că s-a ocupat trotuarul, constructorul a amenajat altul, în locul celui pe care își ridică clădirea. Pietonii circulă direct pe stradă, trotuarul fiind construit din ”topor”. Lângă noul imobil nu era amplasată nicio tablă pe care să fie trecute datele din autorizația de construcție emisă de Primăria Cluj-Napoca sau numele antreprenorului.

Noua clădire este îngrămădită lângă blocul de pe strada General Traian Moșoiu și o altă casă.

Deși purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că s-a constatat că nu s-a respectat autorizația de construcție și se va stabili o amendă între 3.000 și 10.000 lei în acest sens, Monica Dîrjan a declarat, potrivit stiridecluj.ro, că autorizația este respectată în totalitate.

Construcția este făcută de soțul meu. Nu am ocupat trotuarul. Uitați-vă pe Google Maps”, a spus Monica Dârjan. Întrebată despre controlul și neregulile constatate de Poliția Locală, aceasta a spus că nu știe nimic.

În momentul în care a fost întrebată despre amendă, ea a precizat că ”s-a făcut un gol în plus” și a promis că va prezenta autorizația de construcție.

Vecinii familiei Dîrjan au depus și o reclamație la Inspectoratul de Stat în Construcții și acuză că nu li s-a cerut acordul și că nu există un panou pentru identificarea construcției.

Potrivit unor imagini mai vechi, surprinse de camerele Google, în zona actualei construcții exista o casă veche, și un trotuar minuscul.

Arhitecții Primăriei au permis construirea noii case exact pe ”amprenta” celei vechi, fără a cere o retragere de un metru pentru a se alinia cu imobilul învecinat. Probabil că acest lucru nu s-a considerat necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.