O clujeancă a fost condamnată  la închisoare azi, 21 iulie, pentru trafic de droguri după ce a încercat să-i trimită unei foste colege de apartament puțin peste un gram de cannabis, printr-un curier. Curierul nu a mai ajuns la fosta colegă de apartament a clujencei, ci direct la poliţie.

Sentința a venit azi la Tribunalul Cluj:  zece luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri. Fapta supusă judecății datează din 4 mai 2020, când în jurul orei 23 în timp ce se afla pe strada Dâmboviței inculpata a trimis, prin intermediul curierilor Glovo, un colet conținând cantitatea de 1,3 grame rezină de cannabis, drog de risc, unei foste colege de apartament, colet care nu a mai ajuns la destinatar întrucât drogurile din colet au fost identificate de un curier Glovo la scurt timp după remiterea acestora de către inculpată, fiind predate de îndată organelor de poliție.

În cursul judecăţii, inculpata a recunoscut săvârşirea infracţiunii şi a uzat de procedura recunoaşterii învinuirii.

Curierii după ridicarea coletului, având suspiciuni că în interior se află substanțe interzise, au desfăcut coletul, găsind în interior un pachet conținând o substanță de culoare maro și suma de 700 lei, rezultând suspiciuni cu privire la natura bunurilor sus-menționate . Au oprit în dreptul unui echipaj de Poliție pe care l-au găsit în zona sensului giratoriu Mărăști.

Existând bănuiala rezonabilă ca substanța în cauză este una interzisă la deținere, iar suma de bani este destinată traficului de astfel de substante interzise, suma de bani și coletul cu substanța de culoare maro au fost ridicate de către lucrătorii de poliție în vederea continuării cercetărilor în cauză. S-a luat legătura telefonic, prin intermediul curierilor Glovo, cu expeditoarea coletului pentru a se prezenta la fața locului și a oferi date cu privire la bani și colet, însă aceasta nu a dat curs solicitării.

Curierul a declarat în instanță că a primit o comandă iar când s-a deplasat la adresă pentru a ridica coletul, pe balconul unui apartament situat la etajul întâi al imobilului a ieșit femeia care a făcut comanda împreună cu mai mulți bărbați. Femeia i-a spus martorului că o să îi arunce coletul de pe balcon, iar în nodul pungii unde a pus coletul urma să găsească bacşişul lui. În momentul în care a încercat să ia banii, respectiv suma de 20 lei reprezentând bacșișul său, a observat în pungă o sticlă de apă transparentă unde se afla o sumă de bani și un pachețel de staniol care conținea o materie de culoare maro. A presupus că acea substanță este interzisă la deținere, respectiv ”hașiș”, motiv pentru care a oprit în dreptul unui echipaj de poliție din apropiere, în sensul giratoriu din cartierul Mărăști, predând coletul lucrătorilor de poliție.

Destinatara e o fostă colegă de apartament a expeditoarei iar banii reprezentau o parte din garanția primită înapoi de la proprietarul apartamentului unde cele două au locuit împreună. Cei 700 de lei au fost restituiți, considerându-se că nu au fost folosiți în infracțiunea de trafic de droguri. Inculpata a recunoscut comiterea infracțiunii. A fost condamnată la zece luni și 20 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, cu suspendare pe doi ani. Decizia a fost luată azi de tribunalul Cluj și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare. ”Instanţa constată că infracţiunea săvârşită prezintă o gravitate relativ redusă. Într-adevăr, din perspectiva cantităţii de drog de risc trimisă de inculpată, gravitatea este una redusă, fiind vorba despre 1.3 grame de rezină de cannabis, iar modalitatea de săvârşire, prin trimiterea coletului printr-un serviciu de curierat, presupune o anumită simplitate (fără a omite faptul că în perioada pandemiei serviciile de curierat reprezentau principalele forme de predare a unor bunuri) şi nu implică vreo formă de clandestinitate specifică infracţiunii de trafic de droguri. Maniera în care inculpata a înţeles să îşi aducă o formă de ajutor, respectiv trimiterea unui colet conţinând rezină de cannabis, adică apelarea la mijloace ilicite, precum şi lipsa oricărei reţineri în acest sens, sunt de natură să agraveze răspunderea, astfel încât în final fapta să nu poate fi considerată de o gravitate redusă, ci relativ redusă”, a apreciat instanța.

Sursa: Actual de Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.