O companie care produce carne de pui fără sacrificarea păsărilor, a atras o investiție de trei milioane de dolari

346

SuperMeat, un startup din Tel Aviv care produce carne de pui din celule, fără sacrificarea păsărilor, a atras o finanțare de 3 milioane de dolari, în contextul în care conceptul de “carne curată” câștigă tot mai multă popularitate.

Printre finanțatori se numără fondurile de capital New Crop Capital și Stray Dog Capital, dar și compania germană PHW, unul dintre cei mai mari producători europeni de carne de pasăre. CEO-ul SuperMeat, Ido Savir, care este vegetarian de 20 de ani, spune că banii atrași de companie demonstrează că industria alimentară este pregătită pentru noi tehnologii, care permit majorarea producției într-un mod sustenabil.

Fabricarea cărnii din celule presupune hrănirea acestora cu nutrienți speciali care stimulează dezvoltarea musculaturii și grăsimii. Susținătorii acestei tehnologii afirmă că fabricarea cărnurilor în laborator va reduce poluarea provenită de la fermele de animale, violența împotriva acestora, consumul de apă și exploatarea terenurilor, dar și riscurile pentru consumatori.

“Potențialele beneficii pentru sănătatea publică și binele animalelor sunt semnificative”, afirmă CEO-ul SuperMeat, citat de TechCrunch.

Compania israeliană speră ca produsele sale să ajungă pe rafturile magazinelor în trei ani, însă există încă multe bariere, cum ar fi costurile, gustul cărnii și obținerea aprobărilor necesare. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Oxford și Universitatea din Amsterdam, trecerea de sacrificarea animalelor la “carnea curată” ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 98%.

Sursa: Profit.ro

1 COMENTARIU

  1. Vă dați seama? Carne clonată, practic cel mai grețos lucru cu putință! Ce nu fac unii pentru profit.. s-a ajuns că trebuie să vezi animalul întreg cînd cumperi. Ar trebui să existe o lege împotriva cărnurilor modificate genetic, de laborator.

LĂSAȚI UN MESAJ