„Omul cu ciocanul” din comuna Ceanu Mare: „Nu l-am lovit, şi-a dat singur cu ciocanul în ceafă”!

722

Doi veri primari, din comuna clujeană Ceanu Mare – având şi gospodăriile învecinate – au încins o bătaie pe viaţă şi moarte vineri, 20 octombrie, din motive de beţie. Cert este că Marin Crişan, bărbatul lovit în ceafă cu un ciocan s-ar fi aplecat să scoată, cu lovituri de ciocan, priponul calului pe care i-l împrumutase vărului său „dulce”, Alexandru Crişan, ca să şi-l ia acasă. Dar vărul i l-a smuls din mână şi l-a lovit cu el în ceafă, umplându-l de sânge. A urmat o încăierare între cei doi, bărbaţii ajungând până la urmă la spital. Cert este însă faptul că protagoniştii au recurs la autorităţi şi sunt hotărâţi să lupte, fiecare, pe toate „fronturile”, pentru a-şi găsi dreptatea…

 

Primul care intră luni, 23 octombrie, în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj este Marin, un bărbat de 57 de ani, însoţit de fratele său. Acesta susţine – fapt dovedit şi de un tampon “înfipt” în ceafă – că în urmă cu trei zile a fost lovit de vărul său, în locul respectiv, cu un ciocan – dar şi în alte porţiuni ale capului. “Vineri, pe la ora patru şi jumătate am mers la vărul meu să-mi iau înapoi calul şi căruţa pe care i le împrumutasem cu câteva zile în urmă. Trebuia neapărat să-mi strâng şi eu porumbul, de aceea m-am şi prezentat la el. Aşa că am luat ciocanul şi am început să încerc să scot cu el priponul, ca să-mi iau calul. Urma să-mi iau şi căruţa, ca să-i repar roata, fiindcă vărul meu îmi făcuse pană. Şi, brusc – aşa cum stăteam aplecat – a venit și mi-a smuls ciocanul din mână şi mi-a croit vreo trei lovituri în cap, cea mai puternică fiind cea din ceafă. M-am umplut instantaneu de sânge şi sunt sigur că, dacă nu-l lua fiu-său de pe mine, la ora aceasta eram mort”, explică bărbatul. Arată apoi că a sunat la numărul 112 şi în scurt timp a venit la faţa locului un echipaj de poliţie şi o ambulanţă, fiind transportat la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii. “Am aflat mai târziu – când eram deja în ambulanţă, sub efectul anesteziei, că văru-meu a fost la noi acasă şi a lovit-o cu pumnul şi pe mama, după care a venit şi el la Câmpia Turzii – la spital şi la poliţie. Şi pe deasupra mi-a confiscat şi calul, pe care eu am acte în regulă de cumpărare”.  Este poftit în cabinetul de consultaţii şi se întoarce rapid cu un certificat în care i-au fost recomandate între 7 şi 8 zile de îngrijiri. Apoi declară, cu o îndârjire teribilă întipărită pe figură: “Chiar în minutul acesta mergem la Parchet să facem plângere împotriva lui văru-meu, fiindcă la poliţia din zonă nu mă pot plânge, el având un nepot bine situat la Poliţia din Câmpia Turzii. De fapt, când eu mă aflam la intrarea în poliţie vărul a venit acolo ca la el acasă şi s-a apucat de scandal. Atunci am văzut cum poliţiştii – în loc să-i atragă atenţia să se potolească sau să-l amendeze – l-au lăsat să-şi facă numărul în voie”… Acestea fiind spuse, cei doi părăsesc tăcuţi sediul instituţiei medicale clujene.

Alexandru Crişan

Nu trec mai mult de trei minute şi la cabinetul de consultaţii apare chiar vărul Alexandru, cel acuzat de Marin că l-ar fi lovit cu ciocanul în ceafă. În vârstă de 56 de ani, însoţit de sora sa, acesta tună şi fulgeră împotriva vărului său – dar, mai pornită e sora lui. Relatează aceasta, aproape urlând: “Toată ziua a fost Marin la noi, cu briceagul scos ca să scoată nişte bani de la fratele lui Alexandru. Iar la un moment dat l-a luat pe frate-meu de gât şi i-a zis: “Vă tai pe toţi că numai Dumnezeu e mai tare ca mine”. După care a venit şi maică-sa şi a făcut scandal la noi”. Intervine în discuţie şi Alexandru, un ins mic de înălţime şi extrem de vioi: “A vrut să mă lovească în cap cu ciocanul şi eu i l-am prins şi am dat să-l duc acasă, dar el mi l-a luat şi a început să mă lovească, peste tot, cu el. Nu ştiu ce-a făcut, dar la un moment dat l-a scăpat şi s-a lovit singur cu unealta, fiindcă – vă jur!- eu nu i-am făcut nimic”. Este poftit, la rândul său, în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care i-au fost recomandate între 3 şi 4 zile de îngrijiri medicale.


“La data de 20 octombrie a.c., între doi bărbaţi, din comuna Ceanu Mare, a avut loc o altercaţie, în urma unor neînţelegeri. Cei doi bărbaţi au suferit leziuni şi au fost transportaţi la unitatea spitalicească pentru îngrjiri medicale. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal”, au declarat, pentru Gazeta de Cluj, reprezentanţii I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ