Orbit de gelozie, un militar de la U.M. Prundu Bârgăului l-a desfiinţat în bătaie, la Cluj, pe amantul soţiei, un băiat de 18 ani!

4032

Incident teribil, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, în comuna clujeană Buza: un militar în vârstă de 39 de ani de la Unitatea Prundu Bârgăului şi-a distrus cu o sticlă de şampanie rivalul, un tânăr de 18 ani din localitatea bistriţeană Lechinţa, după ce şi-a pus pe fugă socrul. Ambii veniseră la domiciliul său ca s-o salveze pe soția militarului de furia acestuia, neîmpăcat că a fost înşelat cu băiatul de 18 ani. Acum băiatul se zbate între viaţă şi moarte, la secţia ATI a Clinicii de Chirurgie nr. 1 din Cluj-Napoca, iar agresorul este cercetat de Parchetul Militar.

 

Mirel Cornea aşteaptă, aparent liniştit, să fie consultat de către medicii Institutului de Medicină Legală din Cluj-Napoca. Calmul său trădează însă o furie latentă, iar mărturisirile sale, făcute reporterului Gazetei de Cluj, vin ca o eliberare pentru acesta. Povesteşte că în noaptea de 1 spre 2 ianuarie se afla în domiciliul conjugal din comuna clujeană Buza, când, la un moment dat, la uşa lui şi-a făcut apariţia tatăl vitreg al soţiei, femeie cu care trăieşte de zece ani şi cu care are un copil în vârstă de 5. L-a poftit în casă, l-a cinsitit cu un pahar – după care i-a respins cererea de a-l găzdui peste noapte. „E din localitatea Lechinţa, judeţul Bistriţa-Năsăud şi după ce-a ieşit a apărut ca din pământ un tip cu o cagulă trasă pe cap şi mănuşi pe mâini. Ambii m-au atacat: socrul cu pumnii şi picioarele, iar cagulatul cu o bâtă. Din fericire aveam după uşă, rămasă de la revelion, o sticlă goală de şampanie şi – după ce l-am pus pe fugă pe socru – am reuşit să-i ard cu ea una în cap cagulatului, după care i-am luat băţul şi l-am rupt de spinarea lui. L-am terminat repede pe individ, am înţeles că e un tânăr originar de prin Giurgiu, pe care-l adusese socrul ca să mă bată împreună”. Povesteşte mai departe că a sunat la numărul de urgenţă 112, a şi sosit o ambulanţă de la Spitalul Municipal Gherla însă, dată fiind starea gravă în care se afla tânărul, medicii prezenţi la faţa locului au chemat o ambulanţă specializată care să-l transporte la Cluj-Napoca. „L-au dus, aşa praf şi în comă, la un spital din Cluj”, adaugă acesta, cu același calm. Bărbatul este consultat de către legiştii clujeni, care-i eliberează un certificat în care i-au recomandat între 5 şi 6 zile – pentru loviturile încasate în zona capului. Apoi, părăseşte incinta instituţiei, nu înainte însă de a-mi lăsa numărul său de telefon, ca să ţinem în continuare legătura.

Ca urmare, după câteva ore – intrigat de rezerva purtătorului de cuvânt al I.P.J.Cluj, care-mi transmite că respectivul caz nu e-n „parohia” sa şi e cercetat de Parchetul Militar Cluj, fiind vorba de implicarea unui militar de profesie –  apelez la numărul de telefon pe care Mirel Cornea mi-l lăsase. Urmează o surpriză de proporţii: răspunde soţia sa – soţul fiind plecat la muncă, la U.M.Prundu Bârgăului – care, în loc să-şi apere bărbatul îl jeleşte pe Adrian…tânărul său amant. Povesteşte aceasta, indignată la culme: „În noaptea aceea soţul mă chinuia şi mă bătea – de gelos ce e – şi atunci am sunat-o pe mami, la Lechinţa, să trimită o maşină şi să mă ducă la ea, pe mine şi pe copil. Toată ziua m-a ameninţat şi bătut, după ce i-am spus că am aflat că-şi scosese un CAR de la unitatea militară ca să plătească pe cineva care să-l omoare pe bietul Adrian. M-am întors acasă la Mirel, de dragul familiei, după ce am fost despărţită de el câteva luni, cât am fost cu băiatul ăsta de la Lechinţa. Cu Adrian n-am avut nimic o perioadă de timp – doar am vorbit la telefon – însă modul în care a vorbit Mirel cu mine, după ce-a aflat că povestim împreună, m-a determinat să trăiesc până la urmă cu tănărul. Dar, după ce ne-am împăcat, n-am crezut că o să-mi facă Mirel aşa o criză şi apoi să-l bată atât de rău pe băiat. I-a spart, efectiv, sticla de şampanie de cap şi a rupt bâta de spinarea lui”. Apoi, femeia menţionează că gospădăria din Buza îi aparţine în totalitate, fiind casa bunicilor, iar soţul ei nu are niciun drept acolo. Și concluzionează că este hotărâtă să se despartă, cu orice preţ, de bărbatul său violent, sperând ca justiţia să-şi facă datoria…

6 COMENTARII

 1. Nimic nou sub soare! Iată ce scria Solomon cu mii de ani în urmă:

  8
  Trecea pe uliţă, la colţul unde stătea una din aceste străine,
  şi a apucat pe calea care ducea spre locuinţa ei.
  9
  Era în amurg, seara,
  în noaptea neagră şi întunecoasă.
  10
  Şi iată că i-a alergat înainte o femeie
  îmbrăcată ca o curvă şi cu inima şireată.
  11
  Era bună de gură şi fără astâmpăr;
  picioarele nu-i puteau sta acasă:
  12
  când în uliţă, când în pieţe,
  pe la toate colţurile stătea la pândă.
  13
  Ea l-a îmbrăţişat şi l-a sărutat,
  şi, cu o faţă fără ruşine, i-a zis:
  14
  „Eram datoare cu o jertfă de mulţumire,
  azi mi-am împlinit juruinţele.
  15
  De aceea ţi-am ieşit înainte,
  să te caut, şi te-am şi găsit.
  16
  Mi-am împodobit patul cu învelitori,
  cu aşternut de pânzeturi din Egipt;
  17
  mi-am stropit aşternutul
  cu smirnă, aloe şi scorţişoară.
  18
  Vino, să ne îmbătăm de dragoste până dimineaţă,
  să ne desfătăm cu dezmierdări!
  19
  Căci bărbatul meu nu este acasă,
  a plecat într-o călătorie lungă,
  20
  a luat cu el sacul cu bani
  şi nu se va întoarce acasă decât la luna nouă.”
  21
  Tot vorbindu-i, ea l-a ademenit
  şi l-a atras cu buzele ei ademenitoare.
  22
  Deodată, a început să meargă după ea,
  ca boul care se duce la măcelărie,
  ca un cerb care aleargă spre cursă,
  23
  ca pasărea care dă buzna în laţ,
  fără să ştie că o va costa viaţa,
  până ce săgeata îi străpunge ficatul.
  24
  Şi acum, fiilor, ascultaţi-mă
  şi luaţi aminte la cuvintele gurii mele.
  25
  Să nu ţi se abată inima spre calea unei asemenea femei,
  nu te rătăci pe cărările ei.
  26
  Căci ea a făcut să cadă multe jertfe
  şi mulţi sunt cei pe care i-a ucis ea.
  27
  Casa ei este drumul spre Locuinţa morţilor,
  drumul care pogoară spre locaşurile morţii.

 2. Daca esti agresata de sot, o suni pe mami sa vina cu politia sa il scoata afara pe agresor… nu suni sa vina sa il bata. Si cat despre titlu ar fi mai bine sa il schimbati…induce lumea in eroare!

 3. „când, la un moment dat, la uşa lui şi-a făcut apariţia tatăl vitreg al soţiei, femeie cu care trăieşte de zece ani şi cu care are un copil în vârstă de 5 ani..”

  Regret, dar eu nu pricep nimic. O fi ora târzie, ori limbajul încâlcit, în fine nu mai contează..

  Morala este ca soția să fie cuminte. Cum poate fi blamat bărbatul care a scos doi dinți unui puțoi-„amant”? Omul era înșelat de curva sa nevastă – oare ce ar fi meritat ea?

 4. YY23 !!!! A scoate doi dinti nu inseamnă a băga in comă. Ar trebui să recitești articolul ! Cat despre nevastă-sa, da, ea are mare parte din vina prin faptul că l-a ademenit pe baiat si l-a chemat in acea noapte. Totusi, nu avem de unde sa stim ce s-a intamplat in acea seara, dat fiind faptul ca agresorul povesteste cu nepasare si cu multa calmitate, evenimentul petrecut in noaptea de revelion. A bate pe cineva dandu-i o palma, doua e ceva, dar a-i sparge sticla in cap si de a rupe parul pe el e altceva… baiatul este in stare grava la spital. Este in coma si nu se stie cum si cand isi v-a reveni. Imi doresc mult ca baiatul, care este rudă cu mine, sa isi revina ! Dar imi mai doresc si ca domnul militar sa plateasca pentru fapta sa , la fel de mult cum imi doresc ca si sotia lui sa il urmeze !!

  • cred ca domnul militar a platit cu varf si indesat: inselat si despartit de sotie, separat de copilul lui…Pacat de el. Chiar nu merita soarta asta. Dar asa e viata asta: oamenii buni dau peste curve si de aici …dezastrul. Sa-l ajute Dumnezeu si pe baiat sa isi revina si sa-si dea seama ca a pornit pe un drum gresit. Singurul vinovat este curva, ea ar trebui sa plateasca.

  • cred ca domnul militar a platit cu varf si indesat: inselat si despartit de sotie, separat de copilul lui…Pacat de el. Chiar nu merita soarta asta. Dar asa e viata asta: oamenii buni dau peste curve si de aici …dezastrul. Sa-l ajute Dumnezeu si pe baiat sa isi revina si sa-si dea seama ca a pornit pe un drum gresit. Singurul vinovat este curva, ea ar trebui sa plateasca.

LĂSAȚI UN MESAJ