Partenerul de afaceri al mamei fondatorului Trilulilu, scapă de arest

526

Carmen Zina Lador și Viorel Cârnici, alături de încă o duzină de asociați, sunt judecați pentru evaziune fiscală În acest proces sunt implicate șapte firme, ANAF având de înfruntat o adevărată armată de avocați pentru a demonstra prejudiciul.

 

În cazul lui Viorel Cârnici, Tribunalul Cluj a decis la termenul de miercuri, să înlocuiască măsura preventivă a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

”Înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu (…), luată faţă de inculpatul C.V. cu măsura controlului judiciar, (…). Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

– să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

– să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei;

– să se prezinte la organul de poliţie în a cărei circumscripţie domiciliază

-organ desemnat cu supravegherea inculpatului, conform programului ce va fi întocmit de către acest organ sau ori de câte ori va fi chemat.

În baza art.215 al.2 NCPP, pe timpul controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte şi următoarele obligaţii:

– să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza;

– să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martorii din prezenta cauză;

– să nu exercite calitatea de administrator al vreunei societăţi comerciale;

– să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lui de existenţă. În baza art. 215 alin. 3 NCPP, se atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive sau cu măsura arestului la domiciliu.

În temeiul art.215 al.4 NCPP, supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către organul de poliţie în a căror circumscripţie domiciliază.

În baza art.215 al.5 NCPP, dispune comunicarea unei copii de pe prezenta încheiere inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie domiciliază, Serviciului public de evidenţă a persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române. Următoarea verificare a legalităţii şi temeiniciei măsurii preventive faţă de acest inculpat nu va putea fi făcută mai târziu de 60 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 11.10.2017”, se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj.

 

Carmen Zina Lador şi Viorel Cîrnici, sunt cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, ambele în formă continuată, respectiv complicitate la evaziune fiscală. Prima dintre aceștia a intrat în vizorul presei nu pentru numărul impresionant de dosare penale și plângeri civile, ci pentru că este mama a doi tineri de succes din Cluj: Sergiu Biriș, fondatorul Trilulilu, și Călin Biriș, premiat de revista Forbes.

Citește și:  Mama judecată pentru evaziune, fiul premiat de Forbes

Carmen Lador Zina o emblemă a Clujului în materie de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani

Carmen Lador ZINA condamnată la 5 ani de închisoare alături de Lakatos Dorina și Rostaș Culiță/ Decizia din 2017 este definitivă 

Carmen Zina Lador: profilul psihologic al unui infractor

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ