Patroana magazinelor chinezești din Zalău rămâne la bulău

575

Xu Bilian, patroana unui lanț de magazine chinezești din Zalău acuzată de o evaziune de peste 3,1 milioane de lei, va rămâne în arest în urma deciziei judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

”Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către inculpata X. B., în prezent deţinută în Arestul IPJ Sălaj, împotriva încheierii penale nr. 18 din data de 18 iulie 2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj. Obligă inculpata să plătească în favoarea statului suma de 200 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din data de 25 iulie 2017”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

Potrivit graiulsalajului.ro, in perioada 2009 – 2015, doua persoane, cu vârste cuprinse între 42 si 48 de ani, cetateni chinezi, au înregistrat în evidentele contabile ale societatii administrate un numar de 2.772 de facturi de achizitie marfuri care nu au avut la baza operatiuni reale, de la 37 de societati comerciale din Bucuresti. Din probatoriul administrat s-a stabilit ca în activitatea infractionala, au mai fost implicate alte doua persoane, în vârsta de 22, respectiv 38 de ani. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, societatea care a facut evaziunea fiscala este SC ALISA, administrata de o familie de origine chineza, Xu Bilian impreuna cu sotul ei si fiica. Chinezii aveau deschise magazine in mai multe orase din Romania, printre care Bacau, Gheorgheni, Simleu si Zalau.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ