Pedepse mărite pentru elevii indisciplinați PROIECT

117

Elevii care lovesc, jignesc sau ameninţă profesorii ar putea să fie pedepsiţi mai aspru. Senatorul Șerban Nicolae cere majorarea pedepselor cu o treime pentru elevii indisciplinaţi. Crede că astfel poate descuraja actele de violenţă la adresa dascălilor. Proiectul a trecut deja de Camera Deputaţilor şi se află acum în dezbatere la Senat.

Elevii care îşi lovesc, ameninţă sau jignesc profesorul ar urma să primească pedepse mărite. Un proiect de lege iniţiat de senatorul Şerban Nicolae prevede ca pedeapsa pentru elevii bătăuşi de peste 16 ani sau pentru părinţii agresivi să fie majorată cu o treime. Sancţiunea se aplică inclusiv în cazul jignirilor sau umilinţelor la care sunt supuşi profesorii.

 

Iniţiatorul proiectului de lege se bazează pe un studiu făcut de Ministerul Educaţiei: în 1.200 de şcoli. Concluzia documentului: peste 70.000 de profesori au fost cel puţin o dată ameninţaţi, jigniţi sau chiar loviţi.

„Internetul e plin de articole şi chiar filme în care sunt prezentate asemenea incidente: elevi care îşi umilesc în faţa clasei profesorii, alţii care îi înjură de mama focului sau îi iau de-a dreptul la pumni. (…) Până şi în anii negri ai dictaturii, dascălul era respectat, iar demnitatea lui apărată”, se arată în expunerea de motive a proiectului inițiat de senatorul PSD.

 

Proiectul a trecut deja de Camera Deputaţilor şi urmează să fie votat în plenul Senatului. Dacă va fi adoptat, va merge la preşedinţie pentru promulgare

LĂSAȚI UN MESAJ