Pentru că n-a putut să-l biruie pe rivalul în dragoste l-a lovit în cap cu o cheie franceză

427

Cei doi tineri îndrăgostiţi aşteaptă în linişte ca bărbatul din cuplu să fie invitat în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj. Are o rană vizibilă lângă arcada stângă, exact în forma capătului cheii franceze cu care a fost lovit seara precedentă. Autorul, mărturisesc cei doi este fostul iubit al femeii, care de mai bine de o lună, de când a intervenit ruptura între ei o sâcâie cu cele mai abjecte cuvinte. Iar când noul iubit s-a dus să-l liniştească pe „fostul”, acesta a sărit la bătaie. Ghinionul „noului” a fost însă următorul:  fiind mai puternic decât „vechiul”, acesta s-a răzbunat pe el izbindu-l cu o cheie franceză în cap!

 

Scandalul între cei doi rivali a avut loc marţi 7 februarie, seara, în jurul orei 19.00 în faţa unui bar de pe strada Liviu Rebreanu din cartierul clujean Gheorgheni. Povesteşte, cu voce stinsă, tânărul în vârstă de 26 de ani, despre împrejurările în care s-a desfăşurat toată tărăşenia şi de pe urma căreia a rămas cu o urmă de cheie franceză deasupra tâmplei stângi: „De săptămâni întregi fostul iubit al prietenei mele o tracaseză permanent, prin cuvinte de  toate felurile: de la cele pline de rugăminţi, până la vorbe obscene, fiindcă e limpede o mai iubeşte încă, deşi acum ea e a mea. Şi marţi seară s-a întâmplat să intru într-un bar din Gherorgheni, unde – culmea! – chiar el  se afla înăuntru, împreună cu un coleg de-al meu de serviciu şi o altă persoană. Când m-a văzut a sărit, pur şi simplu, pe mine iar eu l-am scos afară din local şi l-am domolit cu câteva lovituri, fapt care l-a determinat să fugă până la maşina lui, parcată în faţa barului şi să ia o cheie franceză cu care m-a izbit în frunte”. Intervine în discuţie şi tânăra: „Eu n-am fost acolo, însă există cei doi martori care pot confirma că „fostul” l-a atacat primul pe iubitul meu actual, iar el n-a făcut altceva decât să se apere. Apoi, după ce l-a văzut pe prietenul meu plin de sânge acesta a „făcut” pe el şi a urcat în maşină, fugind ca un laş, fără să mai aştepte venirea poliţiei sau a ambulanţei. Iar prietenul meu a pornit, aşa, şiroind de sânge – la volanul maşinii sale – spre Urgenţă”. Acolo, mărturiseşte în continuare victima, medicii i-au acordat primul ajutor şi poliţistul, cel care i-a luat declaraţia de pe targa de la U.P.U., l-a îndrumat spre I.M.L. Curând, tânărul este poftit în cabinetul de consultaţii al I.M.L. de unde se întoarce cu un certificat medico-legal în care i-au fost recomandate  câteva zile de îngrijiri medicale. „Nici nu ştim cum să procedăm, fiindcă şi să venim la I.M.L. a fost o decizie dificilă.  Dar, ca să nu se mai întâmple ceva şi mai grav pe viitor, suntem nevoiţi să ne adresăm, totuşi, poliţiei”, mărturiseşte tânăra, cu o ezitare în voce. Apoi fără să mai rostească un cuvânt, cei doi părăsesc în tăcere sediul instituţiei.


La nivelul Secţiei 3 Poliţie a fost depusă o plângere penală de către un bărbat care a sesizat faptul că, pe fondul unor neînţelegeri, a fost agresat şi ameninţat de către o persoană. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, fapte prevazute de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ