Percheziții în Cluj Napoca pentru o evaziune de un milion de euro

844
Foto: Arhivă

Polițiștii fac în această dimineață percheziții domiciliare la mai multe persoane suspectate că ar fi implicate într-o evaziune fiscală de aproximativ un milion de lei.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 8 percheziții în județele Alba (1), Mehedinți (2), Cluj (3) și în municipiul București (2).

Activitățile se desfășoară la locuințele a 3 persoane bănuite de evaziune fiscală și la sediile societăților comerciale administrate de acestea, ce au ca obiect principal de activitate servicii de publicitate.

Din cercetări au rezultat indicii faptul că, în perioada 2012 — 2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Pentru a da aparență de legalitate operațiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăți, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăților cu comportament de tip fantomă și restituite plătitorului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 4.230.623 lei.

Polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul I.P.J. Mehedinți, I.P.J. Cluj, Poliția Sector 2 București și Poliția Sector 3 București.

LĂSAȚI UN MESAJ