Percheziții DIICOT într-un dosar în care sunt implicaţi medici şi asistenţi din întreaga ţară. Una din firmele vizate este a lui Gyorgy Frunda

333

Sunt percheziţii de amploare în Bucureşti şi în toate judeţele într-un dosar de jaf din banii sănătăţii. Este vorba despre decontarea unor dispozitive medicale care nu le erau necesare pacienţilor, iar valoarea totală a prejudiciului nu este cunoscută încă.

Procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş efectuează miercuri 68 de percheziţii domiciliare în toate judeţele României, inclusiv în municipiul Bucureşti, într-un dosar în care mai mulţi medici şi asistenţi medicali sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă informatică.

Anchetatorii estimează un prejudiciu de circa 10.000.000 de lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior, în urma administrării mijloacelor de probă.

La sediul DIICOT Târgu Mureş urmează a fi audiate circa 50 de persoane.

 

Una din firmele implicate în fraudarea fondurilor CNAS aparține lui Gyorgy Frund

Firma lui Gyorgy Frunda, vizată de ancheta DIICOT care cercetează o fraudă de 10 milioane de lei  a fondurilor CNAS, spun surse apropiate anchetei.

Este vorba despre compania mureşeană Ortoprofil Prod SRL, în care Frunda deţine 64% din acţiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului. Restul de 36% din pachetul de acţiuni este deţinut de Boga Ferenc Vilmos, care este şi administrator.

Firma a apărut constant în declaraţiile de avere ale liderului UDMR. Ea are ca obiect principal de activitate productia de dispozitive, aparate si instrumente medicale si de laborator. În 2016, a avut o cifră de afaceri de 11,68 milioane de euro şi un profit de 2.38 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ