Tot mai multe necazuri se lipesc de Mădălin Honor care în urmă cu aproximativ trei luni a publicat o listă cu așa-ziși colaboratori ai Securității, fapt ce a generat un uriaș scandal. Gazeta de Cluj a scris în edițiile trecute despre această manevră manipulatorie la adresa istoricului Ioan Aurel Pop care a fost o țintă exact când acesta candida la președinția Academiei Române. Ulterior scandalului provocat, în urmă cu o lună, Mădălin Hodor a fost suspendat din calitatea de cercetător pe care o avea la CNSAS, calitate de care s-a folosit pentru a lansa aceste atacuri și este cercetat disciplinar. Dar problemele nu se termină aici. Cunoscuta ziaristă Lucia Hossu Longin a anunțat că va da în  judecată Revista 22, CNSAS și pe cercetătorul Mădălin Hodor ca urmare a publicării unei alte liste a unor presupuși colaboratori ai Securității, listă pe care apare și numele ei.

 

În ultimele luni, Mădălin Hodor, angajat al CNSAS a lansat câteva liste cuprinzând sute de nume de itelctuali de vârf care ar fi colaboratori ai fostei Securități.

”La începutul anului 1985, în urma unui ordin al șefului Centrului de Informații Externe (CIE), general-locotenet Aristotel Stamatoiu, toate unitățile spionajului comunist și-au reactualizat situația bazei operative și au raportat rezultatele către UM 0503 (Cartoteca CIE). UM 0225 (Brigada Antiemigrație) a întocmit în acest scop câteva tabele în care se regăsesc nume sonore ale societății românești

Între ele, Ion Cristoiu, Lucia Hossu-Longin sau Zoe Petre. Deși simpla lor menționare nu înseamnă probarea calității lor de colaborator în sensul OUG 24/2008, relația lor cu UM 0225 până în anul 1985, unitate care desfășura acțiuni de poliție politică și propagandă în beneficiul regimului Ceaușescu, nu poate fi negată. În ciuda acuzațiilor, amenințărilor, sancționării și încercărilor de intimidare la adresa mea, onorez promisiunea de a publica, cu sprijinul revistei 22, cea de a treia și ultima listă din seria începută în data de 12 aprilie 2018”, scrie Măădlin Hodor în 3 iulie 2018.

Problema în cazul listelor lui Mădălin Hodor este că nu rezultă de nicăieri ce anume au făcut oamenii pe care îi menționează în articolele sale sau care a fost statutul lor. Mai mult, ultimele documente publicate de Hodor în Revista 22 nu conțin nimic decât o înșiruire de nume și atât.

Așadar, ca urmare a articolui publicat de Mădălin Hodor în Revista 22, cu titlul ”De ce n-au mai fost „utili“ Ion Cristoiu și Lucia Hossu-Longin pentru Securitate?”, Lucia Hossu Longin a anunțat că va da în jdecată atât autorul articolului și publicația unde a fost scris, cât și CNSAS.

„Nu am avut nicio formă de colaborare cu fosta Securitate. Absolut niciuna. Nici măcar o silabă scrisă de mine, nu există în arhiva lor. 28 de ani am dezvăluit în „Memorialul Durerii” crimele Securității. Și, probabil, în șirul de răspunsuri pe care le-am primit din partea defunctei instituții se află și acesta.

În concluzie, vă rog să retrageți articolul de pe on-line și să dezmințiți în ediția scrisă, viitoare, a revistei această informație  falsă.

Voi da în judecată Revista „22”, pe Mădălin Hodor autorul acestei mizerabile mistificări și posibila sursă de informare – CNSAS”, transmite Lucia Hossu Longin printr-un drept la replică.

lucia-hossu-longin_16635400

 

Manevra nereuşită a lui Hodor

Amintim că în luna aprilie, Mădălin Hodor a publicat în Revista 22 un articol ce a făcut mare agitaţie, respectiv a publicat o listă cu peste 200 de persoane despre care Revista 22 a afirmat că au fost colaboratori ai Securităţii. Manevra dezgustătoare a fost doar o încercare de manipulare a alegerilor la Academia Română, iar ţinta a fost Ioan Aurel Pop.

Nu numai că Mădălin Hodor a aruncat în public informaţii tendenţioase, incomplet prezentate, dar s-a folosit de calitatea de cercetător pe care o avea în cadrul CNSAS şi a cerut să i se pună la dispoziţie documentul respectiv, chiar înainte de alegerea preşedintelui Academiei Române când în presă se vehicula că va fi ales Ioan Aurel Pop. Nu a reuşit să aibă acces la datele cerute, deoarece documentul era anonimizat, însă pentru a pune mâna pe ele, Mădălin Hodor a făcut o cerere nouă în calitate de angajat al CNSAS şi aşa a reuşit să obţină copii din respectivul dosar, iar informaţiile nu erau anonimizate. Din acest motiv, Mădălin Hodor este cercetat disciplinar de comisie. Aşadar, acreditarea de cercetător a acestuia i-a fost suspendată de o comisie disciplinară a Colegiului în urma anchetei disciplinare care a vizat publicarea documentului fără o cercetare riguroasă şi fără respectarea strictă a legii CNSAS. Decizia de suspendare a sa a fost luată cu 11 voturi „pentru” şi doar două „împotrivă”.

Hodor era acreditat pentru următoarele teme de cercetare: „Cadrele Securităţii, 1948-1989,  Istoria spionajului românesc de la Al Doilea Război Mondial la Revoluţia din Decembrie 1989, Jaful de la Filiala Giuleşti a B.N.R. din 195,  Revoluţia Română din Decembrie 1989”.

 

Liderii GDS au încercat să influenţeze alegerile la şefia Academiei Române

Revista 22 este editată de Grupul de Dialog Social (GDS) şi se recomandă drept „presă nealiniată”, însă cu toate acestea, s-a dovedit a fi un instrument de manipulare. Unele voci spun că GDS a fost creat de magnatul Soroş în ianuarie 1990, alături de răposatul  Silviu Brucan, agent demonstrat al KGB. Se ştie că primul preşedinte al GDS, sociologul Alin Teodorescu, informator al Departamentului Securităţii Statului (DSS) şi agent AVO (acronimul Securităţii R. P. Ungară), a fost în acelaşi timp şi preşedinte al Fundaţiei Soroş, o direcţie ale unui grup de interese antiromâneşti cu multiple ramificaţii. Au rămas aşadar cele imprimate de ”naşii” Silviu Burcan şi George Soroş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.