Peste câteva luni se dă în folosință tronsonul de autostradă Cluj Napoca – Aiud

1345

Potrivit estimărilor făcute de specialiștii din cadrul Asociației Pro Infrastructura, peste câteva luni se va da în folosință tronsonul de autostradă care leagă cluj Napoca de localitatea Aiud, după ce Ministerul Transporturilor a emis autorizaţie de construire pentru zona Lacului Stejeriş.

Prin acest act care sunt autorizate construcțiile executate fără autorizație de construire, care au fost menținute prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 765/11.07.2017, precum și lucrări de construire neexecutate, conform D.T.A.C. nr. ST4-07/iulie 2017 „Tronson km 63+670 – km 64+025, zona lacului Stejeriș” din investiția „Autostrada Sebeș – Turda, Lot 4, km 53+700 – km 70+000”

Valoarea lucrărilor autorizate este de 4,47 milioane de lei, fără TVA.

Durata de valabilitate a autorizaţiei este până la finalizarea lucrărilor, cu condiţia începerii execuţiei lucrărilor în termen de 12 luni de la data emiterii. Durata de execuţie estimată este de şase luni.

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură estimează că acest lot va fi gata în lunile octombrie-noiembrie 2017. „Aşadar, la finalul toamnei, vom avea conexiune directă pe autostradă între localităţile Aiud şi Turda pentru că va fi dat în folosinţă şi lotul 3 al Autostrăzii A10 (constructor Tirrena Scavi)”, anticipează reprezentanţii asociației

 

2 COMENTARII

  1. Cu toata dragostea domnule Robu, titlul trebuia sa fie : Turda va avea acces la Autostrada Transilvania! Clujul inca nu are acces si nici nu va avea, la nici o autostrada. Numa’ la Centura de Diamant

LĂSAȚI UN MESAJ