Tânăra, însoţită de sora şi de tatăl ei, aşteaptă cu piciorul aşezat la orizontală, pe un scaun, să fie poftită în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj. Povesteşte că se află în continuare internată în spital – deşi incidentul s-a petrecut în ultima zi a lunii trecute – şi şi-a dat, în cârji, probele orale ale examenului de bacalaureat şi doar după ce s-a învoit de la medici. Totul, datorită ceasului rău: în timp ce se deplasa pe strada Câmpina din Cluj-Napoca, poarta centrului de colectare s-a prăbuşit peste glezna sa, fracturând-o în două locuri!


Cei trei – victima, tatăl şi sora ei – sunt reticenţi în declaraţii, de parcă le-ar fi teamă de ceva. Iar suspiciunea aceasta mi se confirmă, fetei fiindu-i frică efectivsă vorbească de necazul care i s-a petrecut „fiindcă eu locuiesc în vecini şi mi-e teamă să nu se pună indivizii ăia pe mine dacă fac public ce mi s-a petrecut”. Cu toate acestea, după minute lungi de tăcere apăsătoare, mărturiseşte că în seara acelei zile a trecut chiar prin faţa centrului de colectare a fierului vechi şi a deşeurilor din hârtie când, brusc, poarta i s-a  prăbuşit peste gleznă. „Lucrau ceva la ea când poarta a căzut, nu ştiu, dar nu era niciun avertisment scris acolo – bandă sau indicaţie care să-ţi transmită să ocoleşti locul respectiv. E vorba de firma unui patron turc, iar acesta din păcate după incident nici măcar nu s-a mai interesat de starea mea şi de chinurile prin care trec. Unde mai pui că voi avea nevoie de şase săptămâni de îngrijire medicală, cu glezna imobilizată în ghips. Eu sunt elevă „informaticiană”, în ultimul an şi am fost obligată să-mi susţin, la şcoală, proba orală de BAC, doar după ce m-am învoit din spital”, mărturiseşte tânăra. Şi cu aceasta, discuţia noastră a luat sfârşit. O văd, într-un târziu, după ieşirea din cabinetul de consultaţii, în timp ce părăseşte sediul I.M.L., deplasându-se cu dificultate în cârji însoţită de sora ei spre maşina parcată în incintă, unde-i aştepta tatăl lor.

Intrigat de caz, marţi, 13 iunie, fac deplasarea până la centrul de colectare de pe strada Câmpina şi intru în discuţie cu un angajat al turcului, un tânăr dezgheţat, cu un ten închis. Nimeresc bine, fiindcă acesta îmi spune că a fost chiar el de faţă când s-a petrecut toată tărăşenia – iar din partea patronului său, Jamal, nu pot avea aşteptări la prea multe lămuriri, fiindcă vorbeşte foarte prost româneşte. „Era ora 18.30 seara şi ne-am trezit, la ora închiderii, cu un client minor care avea un cărucior plin de cartoane. Eu n-am voie să stau după program, dar mi-a fost milă de el, aşa că i-am zis să intre, totuşi, să-i rezolv problema. Poarta era deschisă, iar el – ca să intre cu căruciorul – a tras atât de tare de poartă, încât aceasta a deraiat de pe şină şi a căzut pe piciorul tinerei care tocmai trecea prin faţă. Am sărit imediat – eu şi şeful – şi i-am oferit fetei un scaun, dar ea a refuzat. Apoi a trecut strada şi a luat din staţie autobuzul numărul 36. Dimineaţa a venit tatăl ei şi ne-a spus că sâmbătă o să aibă operaţie, iar şeful i-a spus că se poate baza pe sprijinul său, de orice natură – iar el i-a zis şefului că o să vorbească mai târziu cu el.Dar de atunci familia fetei nu ne-a mai căutat”, mărturiseşte tânărul.

„Victima, împreună cu tatăl său s-a prezentat, marţi, 13 iunie la Secţia 7 de Poliţie din Someşeni şi a depus plângere penală împotriva unui autor necunoscut. Poliţia continuă cercetările în acest caz pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.