Polițiștii au agresat o asistentă

331

O asistentă a fost bruscată de poliţişti şi încătuşată pentru simplul fapt  că a refuzat să le ofere oamenilor legii mostre din sângele unui pacient aflat în stare de inconştienţă.

Asistenta medicală din Statele Unite susţine că a respectat legea şi a urmat un protocol pe care spitalul îl avea semnat cu Poliţia. Potrivit acestuia, mostrele de sânge nu sunt furnizate decât cu acordul victimei sau dacă pacientul se află în stare de arest.

„Mă simt trădată, sunt furioasă. Simt multe lucruri şi încă sunt confuză. Meseria mea este să îmi ţin pacienţii în siguranţă. Despre mostrele de sânge se vorbeşte ca şi cum ar fi ceva comun. Dar e sângele tău, proprietatea ta”, spune Alex Wubbels – asistentă medicală.

Departamentul de poliţie din Salt Lake City a demarat, la rândul său, o anchetă internă.

„Ne-am alarmat imediat după ce am văzut filmele am declanşat o anchetă internă, pentru a afla ce s-a întâmplat. Ne studiem şi politicile şi procedurile, ca să ştim dacă mai era ceva ce trebuia să facem”, afirmă Brandon Shearer – Poliţist Salt Lake City, potrivit Digi 24.

Singurul lucru care s-a schimbat deocamdată este că poliţiştilor li s-a interzis să mai intre până la secţiile în care sunt internaţi pacienţii, pentru a recupera mostrele de sânge. Niciun poliţist nu a fost sancţionat.