Polițiștii clujeni au prins un spărgător de locuințe dat în urmărire internațională

93

Un bărbat căutat la nivel internaţional de autorităţile române, condamnat pentru furturi din locuinţe, a fost depistat, în urma colaborării dintre Poliţia Română şi autorităţile portugheze. Au fost demarate procedurile de aducere în ţară a celui în cauză, pentru executarea pedepsei.

Bărbatul, de 36 de ani, a fost depistat, la data de 31 ianuarie a.c., în urma activităţilor investigative efectuate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, desfăşurate în cooperare cu autorităţile portugheze.

Acesta era urmărit internaţional, întrucât se sustrăgea executării a două pedepse de 3, respectiv 2 ani şi 411 zile de închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat. Bărbatul pătrundea, prin escaladare, pe timp de noapte, în locuinţele părţilor vătămate, de unde sustrăgea bunuri. Persoana în cauză a fost arestată, fiind demarată procedura predării către autorităţilor române.

Schimbul de date şi informaţii cu autorităţile portugheze s-a realizat prin intermediul ataşatului de afaceri interne român acreditat la Madrid.

LĂSAȚI UN MESAJ