Poliţistul amnezic de la Turda

2345

Un alt agent bătrân şi corupt până în măduva oaselor e nimeni altul decât cunoscutul Maier de la Turda. Bărbatul şi-a făcut cuib stufos la serviciul Rutier din oraş, iar acum a predat „moştenirea”-agenda cu cei ce trebuie iertaţi, fiului său, Maier JR.

A dat Dumnezeu şi într-un final seniorul s-a pensionat, însă foştii săi colegi au auzit că prin târg Maier se laudă în continuare că trage sforile la Turda şi Câmpia Turzii.

Imagini pentru maier turda
Sursa foto: Ziarul 21

Să zicem că nu e vorba de nimic altceva decât de o meserie de onoare predată de la tată la fiu. Dar oare se ştie câţi turdenii au cotizat la pâine şi studiile juniorului? De  când nevasta lui avea contract cu Bechtelul s-au adunat multe datorii. Până şi de la şoferii ce îi angajau pe microbuze au luat banii împrumut. Ce să mai spunem că nu le-au achitat salariile.

Însă în acea perioadă, la casa lor din Băi, jaluzelele erau trase, şi sticla de lapte se fierbea singură lângă poartă. Doar Maier şi soţia lui ştiu câte numere de telefon au schimbat şi câţi oameni au păgubit pentru propriul interes. Că de…blănurile tot curgeau pe doamnă, şi băutura fină pe gâtlejul domnului. Iar juniorul avea „taxele de protecţie”, pardon…de şcolarizare…plătite la zi.

Fie roata şi pătrată…tot se-ntoarce ea odată. Iar generaţiile mici vin din spate!

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare…

2 COMENTARII

  1. Dupa razboi multi viteji se arata.De ce nu ai scris articolul asta inainte de pensionarea lui Maier?. Este retorica intrebarea . Probabil cineva doreste sa se razbune pe fiul sau …lui nu mai poti sa-i faci nimic…chiar daca este asa cum se sustine in articol….Pace tuturor:)

LĂSAȚI UN MESAJ