Ponta avertizeaza ca Ministerul Apararii va ramane fara bani pentru salarii

62
Ministerul Apărării Naţionale nu e singura instituţie în situaţia de a nu mai avea bani, spune fostul premier Victor Ponta, deputat neafiliat. El anunță apocalipsa și susţine că, în 2017, după primele şapte luni, Guvernul are venituri fiscale cu un miliard de lei mai mici decât în 2016 şi cheltuieli curente cu 16 miliarde mai mari decât în 2016.

”La Ministerul Apararii nu mai sunt bani pentru toate drepturile salariale – si nu este singura institutie publica in aceasta situatie!

Ieri la dezbaterea din Camera Deputatilor ( unde asa zisa Opozitie PNL s-au facut de ras cu interventii de circ ) am adresat Premierului Tudose o singura intrebare cu toata seriozitatea si buna credinta : de ce nu a facut in iulie sau cel tarziu august o rectificare bugetara? Nu am primit raspuns din pacate .

In fiecare an Guvernul porneste la drum cu un Buget bazat ceea ce estimeaza ca va incasa si va cheltui – nimeni nu pretinde ca acel buget este perfect si din acest motiv dupa 1 iulie in FIECARE AN se face o rectificare ( in functie de cat ai incasat si ai cheltuit efectiv in primele 6 luni ) / pana in luna Octombrie se face a doua si asa inchizi anul!

Pe intelesul tuturor – in ianuarie orice familie isi face un plan cati bani va avea din salarii ( pensii) si cat trebuie sa cheltuiasca pt intretinere, mancare , scola, doctor, vacante etc! In august dupa vacanta isi face socotelile si daca are mai multi bani e fericita daca are mai putini strange cureaua sau vinde ceva.

In 2017 dupa primele 7 luni Guvernul are venituri fiscale cu 1 miliard de lei mai mici decat in 2016 si cheltuieli curente cu 16 miliarde mai mari decat in 2016 ( nu mai vorbesc de Bugetul aprobat ci ma raportez la ceva concret si masurat)! Deci trebuia sa faca o rectificare sa puna bani unde nu ajung si sa ia de unde nu s-au cheltuit! E adevarat insa ca fiind venituri mai mici si cheltuieli mai mari se numeste „rectificare NEGATIVA”!!! Asta e viata.

In 2017 este prima data in ultimii 20 de ani cand nu s-a facut acea rectificare bugetara de catre Guvern – Mihai Tudose avea chiar explicatia de bun simt ca Bugetul a fost facut de Guvernul Grindeanu si el trebuie sa il adapteze la noile realitati. Dar daca facea rectificarea negativa il contrazicea pe Liviu Dragnea care ne tot spune ca Programul de Guvernare ( ce a mai ramas din el) merge perfect si curge lapte si miere!

Fara rectificare institutiile care au cheltuieli mai decat s-a prevazut raman fara bani de salarii / sau programe gen „Start Up Nation” raman vorbe goale pentru ca au zero lei in Buget!

Cat timp Bugetul si rectificarile se fac la Partid si nu la Guvern pregatiti-va sa avem probleme din ce in ce mai mari!”, e mesajul lui Victor Ponta.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ