PR-ul Gaudeamus Cluj, împreună cu Radio România, nu vor să divulge numele firmei clujene din cauza căreia era să se anuleze târgul de carte

200

PR-ul Gaudeamus Cluj, doamna Cornelia Chifor, a refuzat pur și simplu să spună care este numele firmei clujene din cauza căreia era să se aleagă praful de unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Cluj-Napoca. Da, pare greu de crezut, dar avem înregistrarea convorbirii telefonice dintre reporterul NCN și Cornelia Chifor, în care aceasta din urmă spune: „Vă supărați pe mine dacă nu vă dau această informație?”.

Despre ce este vorba? Pe scurt, Gaudeamus, târgul de carte ce se desfășoară în fiecare an la Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante evenimentele culturale din orașul de pe Someș, era să nu se mai țină anul acesta din cauza unei firme din Cluj care, profitând de situație, ar fi cerut un preț exorbitant, cu mult peste cel al pieței, pentru închirierea celebrelor corturi albe în interiorul cărora se desfășoară an de an târgul, scrie ziardecluj.ro.

Cu chiu cu vai, organizatorul, adică Radio România, instituție finanțată din bani publici, a reușit să facă rost de un cort prin intermediul Romexpo, astfel că târgul de carte se va putea desfășura și anul acesta. A fost mai ieftin pentru ei să aducă un cort de la București decât sâ închirieze unul din Cluj! Vă dați seama în ce oraș trăim?

După ce am aflat (pe surse) șmenul ratat al jepcarilor clujeni, am vrut să știm numele firmei clujene care a încercat să-și bage degetele în borcanul cu miere al Radio România (firmă care, susțin sursele noastre, ar fi apropiată de Primăria Cluj). Ne-am lovit de birocrația angajaților radioului public, care ne-au plimbat de la un departament la altul o zi întreagă, ca într-un final să ne spună că singura în măsură să răspundă la întreabre este PR-ul Gaudeamus, Cornelia Chifor. Când am sunat-o, doamna Chifor a dat din colț în colț, dându-ne de înțeles. într-un final, că dacă ne răspunde, nu va mai avea „liniște”: „Știți și dumneavoastră că, în relația cu statul, dacă încalci niște „reguli” bine stabilite, nu mai ai liniște.”

Ceea ce urmează e un dialog halucinant, o lecție despre felul în care secretomania, birocrația, șmenuiala și lipsa de integritate se împleteesc într-o coloană a infinitului cotidian românesc.

 

Sursa: ziardecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ