Prefectul îl calmează pe Tișe în problema terenului de la Aeroportul Cluj Napoca

171

Potrivit unui comunicat al prefecturii clujene, Ministerul agriculturii nu a avut intenția preluării unui teren aflat în administrarea CJ Cluj și a aeroportului clujean. ”Din documentele prezentate rezultă că terenul în discuţie se regăseşte atât în inventarul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), cât şi în inventarul domeniului public al judeţului Cluj.

Demersurile prin adrese repetate iniţiate de DAJ Cluj încă din anul 2010 de predare înspre Consiliul Judeţean Cluj (CJ Cluj), prin care oferă spre transfer consiliului judeţean terenul în cauză au rămas fără răspuns, motiv pentru care DAJ Cluj a promovat o acţiune în instanţă.

Singura procedură legală de clarificare a situaţiei juridice era promovarea unei hotărâri de guvern de transfer din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a judeţului, promovată de CJ Cluj sau MADR, lucru care nu s-a întâmplat.

În urma întâlnirii s-a convenit ca DAJ Cluj să ceară suspendarea acţiunii în instanţă şi demararea procedurilor de elaborare a actului normativ menţionat.

Atât Instituţia Prefectului Cluj, cât şi DAJ Cluj îşi exprimă disponibilitatea de a urgenta rezolvarea acestei situaţii pentru a nu perturba investiţiile în judeţul Cluj.”, se arată în comunicatul Prefecturii Cluj.