Premieră pentru Aeroportul Avram Iancu – Inaugurare zbor Cluj-Frankfurt

186

Avionul companiei Lufthansa a aterizat luni după amiaza pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca. Acesta a fost întâmpinat cu tunuri de apă și cu aplauze pentru noua rută introdusă.

Compania aeriană germană pune la dispoziție începând de astăzi, un zbor zilnic pe ruta Frankfurt- Cluj cu o durată de zbor de două ore. Pentru prima dată pasagerii vor putea zbura direct către cel mai mare hub Lufthansa, Frankfurt.

23022238_130132134413753_1298396758_n (1)

O dată cu  această rută, pasagerii din Cluj vor avea acces la 174 de conexiuni către 71 de țări.  Aeronava Embraier  le oferă pasagerilor 100 de locuri, atât la clasa business, cât și la clasa economy.

Cu nouă ani în urmă Lufthansa a deschis ruta Cluj-Munchen, care a avut de atunci un mare succes. În 2016, au fost înregistrați în jur de 200.000 de pasageri care au călătorit în regiune. Ca urmare a cererii ridicate de zboruri către Germania, pasagerilor li se oferă ocazia unui nou zbor către cel mai mare Hub Lufthanssa, Frankfurt.

„Este o zi importantă pentru aeroport, pentru comunitatea clujeană, pentru Consiliul Judeţean Cluj, pentru aeroport, pentru toţi pasagerii. O destinaţie, un zbor foarte solicitat de către clujeni, de către toţi pasagerii din Transilvania. Iată că astăzi avem un zbor zilnic Cluj-Frankfurt. Consiliul Judeţean Cluj a susţinut mereu dezvoltarea aeroportului, consilierii s-au implicat prin alocarea de fonduri.  Deschiderea zborului directe Lufthansa între Cluj-Napoca şi Frankfurt sunt o etapă importantă în dezvoltarea operaţiunilor de zbor ale companiei germane de pe aeroport, prezentă la Cluj încă din anul 2008. Zborurile zilnice spre Frankfurt vor permite pasagerilor care călătoresc din Statele Unite şi Canada să aibă o conexiune facilă spre Cluj-Napoca. Avem convingerea că acest nou zbor va deveni foarte popular printre preferinţele pasagerilor noştri, ceea ce va maximiza potenţialul turistic şi de business a întregii Transilvanii” a declarat Ciceo.

„Cu acest nou traseu, clienților noștri li se vor oferi mai multe conexiuni și mai mult acces la destinații din întreaga lume. Având un zbor de două ore, pasagerii noștri pot ajunge cu usurință în mai multe destinații internaționale, cum ar fi: Bankok, Singapore, hong-kong, rio de janeiro.”, a declarat Peter Pullem, directorul regional Lufthansa.

„Deschiderea zborurilor directe Lufthansa între Cluj-Napoca si Frankfurt, este o etapă importantă în dezvoltarea operațiunilor de zbor ale companiei germane de pe aeroport, companie prezentă la Cluj încă din anul 2008. Zborurile zilnice spre Frankfurt vor permite pasagerilor care călătoresc din SUA și Canada să aibă o conexiune facilă spre Cluj-Napoca. Avem convingerea că acest nou zbor va deveni foarte popular printre pasagerii noștri”, a declarat David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

23113550_130131427747157_927215044_n

 

Prin intermediul acestor noi zboruri, Lufthansa își consolidează poziția de leader în România, liniile sale aeriene  Lufthansa, Austrian Airlines și SWISS, ajungând astfel la 194 de decolări directe săptămânal către hub-urile sale din Frankfurt, Munchen, Viena și Zurich.

Conform celor mai recente date ale Institutului Federal de Statistică, în anul 2016 Germania a înregistrat peste 880.000 de înnoptări ale turiștilor români și o creștere procentuală de 10,1% fașă de anul anterior, când s-au înregistrat 801.705 înnoptări.

Având în vedere numărul de turiști cazați pe teritoriul german, România a avut una dintre cele mai mari creșteri față de tările din regiune. Germania este pe locul al doilea ca destinație din Europa pentru turiștii români.

 

Program de zbor:

Cluj:18.40 – Frankfurt: 19.50

Frankfurt: 14.35 – Cluj: 17.40

Durata zborului va fi în medie de două ore, iar distanţa parcursă este de 1.173 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ