Premiul „Politicianul Anului” primit de o femeie din PSD Cluj

220

Specialiști în asistență socială cu performanțe deosebite, persoane și instituții care susțin acest domeniu au fost premiați, marți, la o gală organizată de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR).

„Premiem asistenți sociali care sunt modele de urmat în societate pentru alți profesioniști prin munca lor, încercam să-i valorizăm, să-i aducem în lumina reflectoarelor. (…) Sunt unsprezece premii pe categorii la asistenți sociali, plus premii pentru personalități care susțin asistența socială, jurnalistul anului, politicianul anului, instituția anului, întreaga carieră și așa mai departe”, a declarat președintele CNASR, Doru Buzducea, cu prilejul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială.

El a spus că gala este o inițiativă care și-a propus să aducă în atenția autorităților, a societății în general, munca asistenților sociali și necesitatea acestei profesii.

Doru Buzducea a menționat că premiile constau în diplome, plachete, precum și diverse articole, printre care se numără cărți. Câștigătorii au fost stabiliți de un juriu constituit din persoane din biroul executiv al CNASR și din câștigătorii premiului Asistentul social al anului la cele trei ediții anterioare ale galei.

În ceea ce privește principalele probleme ale asistenței sociale din România, președintele CNASR a făcut referire la salarizare și lipsa asistenților sociali în mediul rural.

„Problema este legată de salarizare, dar aici s-au mai făcut pași importanți, în sensul că au mai crescut salariile asistenților sociali, dar marea problemă este lipsa lor din mediul rural, pentru că primăriile în continuare angajează personal cu atribuții și nu asistenți sociali pregătiți pentru această muncă”, a spus Buzducea.

El a adăugat că gala a fost organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Asistenței Sociale.

Premiul Asistentul Social al Anului 2016 i-a revenit Elenei Mihaela Zanoschi.

Alți zece asistenți sociali au fost premiați pentru performanțe în diferite domenii, printre care protecția drepturilor copilului, persoane vârstnice și îngrijiri la domiciliu, precum și reintegrarea socială a persoanei private de libertate.

Premiul Politicianul anului i-a fost înmânat Mariei Macrea, fost președinte al Organizației de Femei a PSD Cluj.

În cadrul galei, Ion Caramitru, Horațiu Mălăele și Adrian Naidin au susținut un recital, din programul artistic făcând parte și trupa Holograf.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ