Președintele Franței sprijină aderarea României la Spațiul Schengen

28

Franța sprijină intrarea României în spațiul Schengen: ” Aveți tot dreptul să cereţi aderarea”, a declarat Macron.

Președintele Franței a declarat la conferința de presă de joi că este total de acord ca România să adere la Spaţiul Schengen, cu precizarea că în momentul de față lucrurile nu merg tocmai bine.

Emmanuel Macrom a spus: ”Deja, de mai mulţi ani, aveţi tot dreptul să cereţi aderarea la Spaţiul Schengen şi aţi reamintit acest lucru şi ştiu cât de important este acest lucru pentru dumneavoastră. Nu am nicio ideologie în acest sens, sunt total deschis faţă de acest subiect. Însă, trebuie să fiu cinstit, Europa Spaţiului Schengen nu funcţionează bine şi, sigur nu putem să ne bucurăm de acest lucru”.

“Dorinţa mea este ca, în următoarele luni, să putem accelera o reformă a regulilor comune în acest domeniu, să le clarificăm, să avem o atitudine mai solidară, un control mai bun al frontierelor, o convergenţă crescută în ceea ce priveşte regulile privind azilul şi primire cetăţenilor din afara UE”, a mai declarat președintele.

Acesta l-a invitat pe Klaus Iohannis la discuţiile pentru reformarea spaţiului de liberă circulaţie.

Macrom a mai spus: “Pentru a putea rezolva, practic, două lucrurie : transformarea indispensabilă a Spaţiul Schengen şi a unei bune părţi din regulile care astăzi reglementează funcţionarea în ceea ce priveşte protecţia frontierelor, gestionarea azilului şi a migraţiei, şi să asociem în acelaşi timp România la aceste discuţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ