Președintele Parlamentului Ungariei a fost ieri la Cluj să susțină familia tradițională

632

Președintele  Parlamentului Ungariei Kover Laszlo a participat ieri la manifestația de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare, ocazie cu care a declarat că el susține familia tradițională. El a avertizat că în Europa s-a declanşat un atac la adresa căsătoriilor bazate pe comunitatea de viaţă a bărbatului şi femeii, la adresa bisericilor creştine şi a statelor naţionale.

Kover Laszlo a declarat, luni, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, la deschiderea Zilelor Culturale Maghiare, că ideologii acestei grupări sunt europeni care consideră că identitatea europeană trebuie să fie fluidă şi să se renunţe la ea.

„Astăzi, în Europa s-a declanşat un atac la adresa căsătoriilor bazate pe comunitatea de viaţă a bărbatului şi femeii, la adresa bisericilor creştine şi a statelor naţionale. Sunt asediaţi germani, francezi, spanioli, suedezi, dar şi maghiarii şi românii. Nu este o pură întâmplare, anumite grupuri de forţă consideră că trebuie să domine Europa, că au suficientă putere şi forţă pentru a subjuga Europa. Ideologii acestei grupări sunt europeni şi consideră că identitatea europeană trebuie să fie fluidă, adică trebuie să ne lepădăm de identitatea noastră europeană. Ei nu consideră că drepturile şi îndatoririle trebuie să se afle în echilibru, ci consideră că eliminarea gândirii şi a cuvântului liber, sub pretextul corectitudinii politice, este un lucru bun. Ei doresc să construiască Statele Unite ale Europei, un lucru străin de civilizaţia europeană. Ne ameninţă că dacă idealurile lor nu vor deveni realitate, atunci naţiunile şi statele Europei se vor război între ele şi vor da foc Europei, cum s-a întâmplat în decursul celor două războaie mondiale”, a spus Kover.

Potrivit acestuia, ideologii respectivi au şi adepţi maghiari care consideră că acţiunile guvernanţilor din Ungaria slăbesc comunităţile maghiare de peste hotare.

 

4 COMENTARII

  1. Razvan, inainte sa scrii un articol informeaza-te, un ziarist adevarat nu are voie sa gafeze asa prost! Kövér László NU este presedintele Ungariei ci este presedintele Parlamentului Ungar.

  2. „Potrivit acestuia, ideologii respectivi au şi adepţi maghiari care consideră că acţiunile guvernanţilor din Ungaria slăbesc comunităţile maghiare de peste hotare.”

    Parșivă miscare! Dacă nici guvernul prezent al Ungariei nu face tot ce poate pentru a încuraja iredentismul maghiarilor din România, nu știu ce zi e azi. Altfel le zice binișor, ăștia pro-imigrație și globalizare, sunt anatema. Îmi amintește de hâhâitul național care susținea aceiaș idioțenie a statelor unite ale Europei. Iar mai recent e baba LADO care are directive să aducă zeci de mii de islamici în județul Cluj, cu girul prezentului guvern. Grav, foarte grav.

  3. ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

LĂSAȚI UN MESAJ