Parlamentarul ucrainean Andrei Deraş a cerut, pe 24 iulie, deschiderea unei anchete penale privind posibila implicare a ţării sale în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în favoarea candidatei Hillary Clinton, implicare care ar fi „dăunat grav relaţiilor americano-ucrainene“. La scurt timp, peste ocean, într-o acţiune ce pare concertată, fundaţia conservatoare FACT (Foundation for Accountability & Civic Trust) susţine că o consilieră a Comitetului Naţional Democrat (forul de conducere al Partidului Democrat) a solicitat unor oficiali ai Ambasadei Ucrainei la Washington să le ofere democraţilor informaţii compromiţătoare despre Paul Manafort, strategul de campanie al lui Donald Trump şi fost consilier al fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici.

Consiliera Alexandra Chalupa ar fi violat interdicţia de a „solicita în mod voit contribuţii însemnate sub forma informaţiilor despre un oficial al campaniei lui Trump de la un cetăţean străin, din partea Comitetului Naţional Republican“, susţine FACT. Totul a plecat de la o anchetă a publicaţiei Politico, care arată că Chalupa a „dezvoltat o reţea de surse la Kiev si Washington, inclusiv jurnalişti de investigaţie, oficiali guvernamentali şi agenţi privaţi de informaţii“. În acest fel, au apărut informaţii despre 12 milioane de dolari primiţi de Manafort de la bănci ruse, în schimbul serviciilor prestate pentru preşedintele pro-rus Ianukovici, scrie cotidianul.ro
Întorcându-ne în Ucraina, principala sursă a acestor informaţii pare să fi fost Oficiul Naţional Anticorupţie, pe care deputatul Daraş îl numeşte „organizaţie criminală“. Politico arată că Deraş este un influent om de afaceri în domeniul presei, fost membru al Partidului Regiunilor, pro-rus, iar tatăl său a fost şef al serviciilor secrete ucrainene la începutul anilor 2000. Investigaţia realizată de Politico conchide că nu există dovezi clare privind sumele primite de Paul Manafort. De cealaltă parte, Chalupa neagă că ar fi acţionat la solicitarea democraţilor. Plângerile formulate la Kiev şi Washington sunt însă suficiente pentru ca presa pro-Trump să încerce să acopere scandalul iscat de informaţia privind întâlnirea dintre Donald Trump Jr. şi o avocată din Rusia, cu scopul de a obţine informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

1 COMENTARIU

  1. Din păcate nu prea există presă pro-Trump. MSM este 100% aservită șleahtei globaliste și face tot ce poate pentru a îl da jos pe Trump și a discredita naționalismul. Ca exemplu, vedeți atacul sub steag fals condus în Charlottesville, Virginia: naționaliștii sunt blamați pentru ceea ce stîngișii marca Soroș au planificat și executat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.